Sport

2017.02.23. 11:18

Filipovics Márkó a több játéklehetőség reményében, kölcsönben Csongrádba igazolt

Székesfehérvár - Az Alba Fehérvár 20 esztendős bedobója, Filipovics Márkó a két klub megállapodása nyomán a tavasz Szegeden tölti, kölcsönben.

Horog László

2015 nyarán, a sikeres, Székesfehérváron rendezett, U20-as Európa-bajnokság után szerződött az Alba Fehérvárhoz az egyik legtehetségesebb magyar kosaras, az amerikai, középiskolai tanulmányok után frissen hazatérő, Filipovics Márkó. A tavalyi szezonban meccsenként 5, idén már lényegesen több, 12 percet a parketten töltő sportoló néhány hete térdműtéten esett át, porcleválás miatt operálták a siófoki kórházban. A sikeres beavatkozás után, a rehabilitációt követően, közvetlenül a hétvégi, Magyar Kupa győzelmet követően, e hét hétfőjén kezdte meg a labdás tréningeket. Immár teljes intenzitással dolgozik. Az elkövetkező három hónapot Szegeden tölti, ugyanis a játékos kérésére az Alba Fehérvár az idei szezon végéig kölcsönadta a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatának. A kosaras a kölcsönadást tartalmazó dokumentumok csütörtök délelőtti alárását megelőzően, szerdán este két évvel meghosszabbította a 2017 nyáron lejáró szerződését az Albával.

A fehérváriak sportigazgatója, Simon Balázs elmondta, azzal, hogy Filipovics két évvel meghosszabbította szerződését, egyértelműen jelezte, a mindig aranyéremre hajtó, koronázó városi klubban képzeli el a jövőjét.

Fotó: Horog László

- Örülök, hogy 2019 nyaráig elkötelezte magát hozzánk. Sok sikert kívánunk neki a tavasszal, bízunk abban, hogy az elkövetkező két esztendőben meghatározó játékossá válik Fehérváron. Ebben is segíthet a szegedi, több játéklehetőség, a kölcsönadás lejártával természetesen visszavárjuk. Rendkívül tehetséges játékos, aki komoly értéke a magyar kosárlabdának. Bízom abban, hogy a sikeres térdműtét után minél hamarabb utoléri magát. Reméljük, fejlődése töretlen marad, ebben feltétlenül segíthet a több játéklehetőség Szegeden. A kölcsönadás feltétele volt, hogy előzőleg hosszabbítson egyesületünkkel.

Filipovics Márkó nem titkolja, boldog, hogy sikerült újabb két éves szerződésben megállapodnia az Alba vezetőivel, valamint örül annak is, hogy a kék-fehérek vezérkara hozzájárult a kölcsönadásához.

- A szegediek megkerestek, én pedig rövid gondolkodás után igent mondtam. Jó lehetőségnek tartom az SZTE-nél töltendő hónapokat, a több játéklehetőség reményében folytatom náluk a tavasszal. Kimozdulok a jelenlegi komfortzónámból, biztosra veszem, hogy előrelépek. A tavalyi szezonban öt perc volt az átlagom meccsenként, az idei bajnokságban a sérülésemig 12 perc, ám ennél is jóval többet szeretnék a pályán tölteni. A csongrádiak egyértelműen alapemberként vesznek számításba. Jó csapatba kerülök, a szegediek a hétvégén a Körmend legyőzésével bronzérmet szereztek a Magyar Kupában, ami nagyon komoly eredmény. A hétvégi, MAFC elleni bajnokin még nem lépek pályára, de a jövő héten már szeretnék ott lenni a parketten. A nyáron visszatérek Fehérvárra, itt kezdem a felkészülést, valamint a következő szezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!