Sport

2017.04.21. 18:30

A szombathelyi kosarasokat fogadja az Alba Fehérvár

Vasárnap, 18 órakor a Falco KC látogat az Alba Fehérvár kosarasaihoz a középszakasz aktuális fordulójában.

Horog László

A csütörtöki játéknapon nem volt érdekelt az Alba Fehérvár Puebla Plus együttese, a bajnoki listavezető a vasárnapi, körmendi vereség után pihenhetett. A kék-fehérek a hétvégi összecsapáson sokáig vezettek, végül kikaptak a nyugati határszélen, 96-89-et mutatott az eredményjelző a dudaszó pillanatában. Az utóbbi hat meccséből négyet elveszített a gárda, amely az első etapban egyszer sem került hullámvölgybe, becsúsztak ugyan néha vereségek, ám magabiztosan abszolválták a bajnokság első szakaszát.

Winston Shepard (balra)
Fotó:  Koppán Viktor

A középső házban nem megy ennyire jól, a négy mérkőzésből három vereséggel zárult, Szombathelyen 69-62-re, itthon, a ZTE ellen 90-89-re kaptak ki Lóránték, a bajnok Szolnokot 82-75-re verték, egy hete pedig Körmenden botlottak. A találkozókat fegyelmezettebb játékkal - legutóbb három technikait kaptak a záró negyedben, ami befolyásolta a végeredményt - és szerencsével megnyerhették volna. A zalaiak elleni, hazai összecsapáson a vendégek bedobója, Szabó Zsolt a lefújás előtti, minden mindegy alapon elengedett triplája a palánkról a gyűrűbe hullt, győztek a látogatók. Előzőleg, Szombathelyen is sokáig nyerésre álltak, ám Govens mindent beszórt, ez okozta a vendég kék-fehérek vesztét. Legutóbb, Körmenden a magyar válogatott kulcsembere, Ferencz Csaba nyújtott extrát, gyakorlatilag nem hibázott a találkozón, 7 triplát sikerült elsüllyesztenie a gyűrűben. Persze, a fehérváriaknál is akadtak átlag feletti teljesítmények, Winston Shepard és Alhaji Mohammed 19 pontot tett a közösbe, a csapatkapitány, Lóránt Péter pedig 24 egységet termelt. Ám ez is kevés volt a sikerhez, az összesen hat játékost forgató házigazdák nyertek, ezzel zárkóztak a tabellán. Aztán csütörtökön este távolodtak is, ugyanis 102-81-re kikaptak Zalaegerszegen. Az Alba 22 győzelemmel és 8 vereséggel áll, a Körmend 21-10-es, a Falco 20-11-es, a Zalakerámia ZTE szintén 20-11-es, a bajnok Szolnok 19-12-es mérleggel várja a bajnoki folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!