Zárják a középszakaszt

2018.05.09. 08:30

A Szolnokot fogadja szerdán az Alba

Az utóbbi két mérkőzést elvesztették az Olaj KK ellen a fehérváriak. Ezúttal nyerni akarnak.

Horog László

Alandise Harris (fehérben) agilis játékára is szükség lesz a Szolnok ellen

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az albások szerdán, 18.30-kor fogadják a februárban Magyar Kupát nyerő szolnokiakat. Az alföldiek nyújtják a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt a szezonban, az MK-győzelem mellett a bajnokságban is alig botlottak, 27 győzelem mellett ötször szenvedtek vereséget. Az alapszakasz mellett a középszakaszt is megnyerték, hetekkel ezelőtt. A jelenleg harmadik helyezett fehérváriak 22–11-es mérleggel rendelkeznek. Minden bizonnyal itt is zárják a bajnokság ezen etapját, ám van esély az előrelépésre is. Amennyiben a kék-fehérek számolgatni szeretnének, mindenképpen le kell győzniük a szolnokiakat az Alba Regia Sportcsarnokban, aztán bízni abban, hogy a hétközi fordulóban a Falco hazai pályán szenved vereséget a megyei rivális Körmendtől, valamint a szombati forduló­ban alulmarad Szolnokon is. A fehérváriak a hétvégén nem érintettek, szabadnaposként készülhetnek a jövő szerdán kezdődő play off-ra.

A szolnokiakkal szembeni mérleg nyelve az olajosok felé billen, október végén végig vezetve nyertek 70–60-ra Fehérváron, a fehérváriak pár nappal később, a Tsmoki Minsk legyőzésével jöttek ki a gödörből és kezdtek tízmeccses győzelmi szériában a bajnokságban és a nemzetközi kupában. Az alapszakaszban február elején, Szolnokon visszavágtak az albások, végig vezettek, a hazaiak a rendes játék­időben döntetlenre mentették a derbit, végül hosszabbításban, 89–88-ra győzött a Fehérvár. Két héttel később, a Magyar Kupa debreceni elődöntőjében is szoros meccset vívtak a felek, az Olaj KK 75–67-re győzött, Vojvodáék jobban dobtak a végjátékban. A két évvel ezelőtti bajnoki döntő résztvevőinek a középszakaszban, a Tiszaligetben három hete vívott meccsén mesésen kezdett, gyorsan ellépett 15 ponttal a Fehérvár, a hazaiak visszajöttek a meccsbe, végül 81–79-es győzelmet arattak. Az idényben az alföldiek 3 győzelmet számlálnak 1 vereség mellett az egymás közötti összecsapásokon.

Alandise Harris (fehérben) agilis játékára is szükség lesz a Szolnok ellen
Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Rutinos, jól összeszokott a szolnoki társaság, nem csak csapatként erősek, egyénileg is bármikor képesek eldönteni mérkőzéseket. Az irányító, Kendrick Perry mellett a két bedobó, Vojvoda Dávid és Strahinja Milosevics is biztos kézzel céloz kintről, magas embereik is veszélyesek, Quincy Ford, Luksa Andric és Tóth Ádám is az együttes meghatározója. Ezzel együtt is bízom a sikerben – közölte Peresztegi Nagy Ákos, az Alba másodedzője, aki ezúttal feltérképezte az ellenfelet.

A fehérváriaknál Sir’Dominic Pointer szombaton Szombathelyen sérülést szenvedett, combhajlító izma meghúzódott, a hét eleji tréningeken nem vett részt, játéka erősen kérdéses. Az orrtöréssel bajló­dó bedobó, Alhaji Mohammed viszont már edz, speciális maszkban gyakorol a társakkal, vélhetően pályára lép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában