Sport

2009.05.22. 02:29

A rájátszásba kellene jutni

Székesfehérvár - Az Alba Volán 19 jégkorongcsapatának élére finn vezetőedzőt neveztek ki, az 53 éves Jarmo Tolvanen Európa több elitbajnokságában ténykedett korábban.

Bobory Balázs

- Nem igazán ismertem a magyar jégkorongot, de ez nem jelenthet problémát, mindig érdekes, amikor valaki egy új környezettel, emberekkel ismerkedik meg, és megpróbál az adott viszonyok közepette eredményesen dolgozni - kezdte Tolvanen. - Természetesen a válogatottat láttam az A csoportos világbajnokságon. Az Alba Volán Európa-szerte elismert klub, megtiszteltetés, hogy a vezetőkkel sikerült megállapodnom, ezért köszönetemet szeretném kifejezni.

- Mi az elsődleges feladata Székesfehérváron?

- Az Alba Volán immár harmadik évét tapossa majd ősztől az osztrák ligában, teljesen jogos az elvárás, hogy ezúttal már a rájátszásba kerüljön. Természetesen egyértelműen az a cél, hogy a mutatott játék, teljesítmény tovább javuljon. Arról is beszéltem a vezetőkkel, és egyetértettem az elgondolásokkal, hogy a tehetséges fiatalokat be kell építeni az együttesbe. Lényegében ez az a három feladat, amelyre vállalkoztam.

- A családjával, vagy egyedül érkezik Fehérvárra?

- Egyedül leszek Magyarországon, a feleségem munkahelyi elfoglaltsága miatt majd csak meglátogat, a két felnőtt fiam pedig már a saját életét éli.

Az Alba Volán 19 részéről idősebb Ocskay Gábor bejelentette, hogy Jarmo Tolvanen két segítőt kap, a csapat mellett tovább dolgozik Énekes Lajos, míg fontos szerep jut az anyagi nehézségek miatt megszűnő farmcsapat eddigi mesterének, Kóger Istvánnak, aki az erőnléti munkában, főleg a nyári időszakban, a száraz edzések során dolgozik a játékosokkal. Kóger az ifjúsági együttes vezetőedzője is marad.

További információ, hogy az albások kiszemeltjéhez, a DAB.Docler tehetséges csatárához, Magosi Bálinthoz ragaszkodik klubja, mivel az egyesület közleménye szerint a fiatal játékost 2011-ig köti szerződés az Acélbikákhoz. A történet innen folytatódik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!