vízilabda

2019.07.25. 19:02

A második negyedben dőlt el

A férfi vízilabda-válogatott számára sem sikerült a döntőbe jutás a dél-koreai vizes világbajnokságon.

Dévai Nándor Csaba

Jól működött a kék sapkás olaszok védekezése Fotó: MTI

Magyarország–Olaszország 10-12 (4-2, 1-5, 2-2, 3-3)

Kvangdzsu, 500 néző. V.: Zwart (holland, Margeta (szlovén)

Magyarország: Nagy V. – Varga Dénes, Manhercz K. 1, Jansik Sz., Hárai 1, Sedlmayer 1, Vámos 2. Csere: Vogel Soma (kapus), Pohl 1, Angyal 2, Bátori, Zalánki 2, Meze. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Olaszország: Gól: Luongo 1, Di Fulvio 3, Aicardi, Echenique 4, Figari 2, Figlioli 1, Bodegas 1. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna

Jól működött a kék sapkás olaszok védekezése
Fotó: MTI

Kevesen gondolták volna az első negyedet követően, hogy komoly problémákat okozhat majd az olasz nemzeti csapat, hiszen Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Manhercz Krisztián és Vámos Márton góljainak köszönhetően 4-2-re vezetett a magyar válogatott. A második nyolc percben aztán jött a hidegzuhany, az egészen hihetetlen napot kifogó olaszok ötször találtak a kapuba, míg a magyaroknak ez csak egyszer sikerült, 7-5-ös olasz vezetésnél jött el a nagyszünet.

Hárai Balázs és Angyal Dániel révén ismét egálra alakult az eredmény, innentől kezdve azonban folyamatosan az ellenfél került lépéselőnybe. A fórból egy gólt a végső dudaszó pillanatáig meg is tudtak őrizni, így a magyar csapat a hölgyekhez hasonlóan a bronzért játszhat szombat 10 órakor Horvátország ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában