Elkészült a sorsolás

2019.01.15. 21:39

A Magyar Jégkorong Szövetség elkészítette az Erste Liga alsóházi középszakasz menetrendjét

A Fehérvári Titánok, valamint a Dunaújvárosi Acélbikák is érdekeltek lesznek.

Dévai Nándor Csaba

A középszakaszban is egymásnak feszül a két megyei csapat

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Tíz mérkőzés, ennyi áll majd rendelkezésre a két csapat számára, hogy kivívják az Erste Liga 2018/2019-es idényének rájátszásába kerülést. Az, hogy ez mennyire lesz egyszerű, nagyban függ attól, hogy milyen helyen zárják az alapszakaszt, hiszen minél előrébb áll egy csapat, annál több pluszponttal kezdi a középszakasz küzdelmeit. A jelenleg hatodik helyen álló Fehérvár hat pontot, míg a nyolcadik Dunaújváros két pontot vinne magával, ami bár ledolgozható hátrányt jelent az Acélbikák számára, mindenképpen okozhat nehézségeket.

A középszakaszban is egymásnak feszül a két megyei csapat
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Ez az állapot természetesen még változhat, a Titánoknak kettő, a DAB-nak három mérkőzése van még hátra, így köztük és a hetedik helyen álló Gyergyószentmiklós között még sok minden történhet. Ami biztos, az az, hogy a középszakasz január 23-án kezdődik mindkét csapatnak, ráadásul a két Fejér megyei alakulat egymás ellen lép majd jégre. A Titánok ezután a Bécs, a Hokiklub Budapest, a Vasas és a Gyergyó, míg a Dunaújvárosi AB a Gyergyó, Bécs, Vasas, majd ismét a Gyergyó ellen játszik, tehát míg az Acélbikák az elején letudják a nehezebb mérkőzéseket, addig ez a Titánoknak a végére marad.

Ami az alapszakasz végét illeti, lesz egy DAB–Fehérvár csütörtökön, ami után a Dunaújváros még az Újpest és a DEAC ellen játszik majd, míg a Titánokra azután már csak egy Újpest elleni találkozó vár. A vasárnapi Újpest–Titánok mérkőzést minden jel szerint a nemrég befejezett Érdi Jégcsarnokban rendezik majd, ami egyben a létesítmény megnyitója is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában