Sport

2014.04.26. 06:41

A magyar hokiválogatott szétlövés után verte Japánt

A magyar jégkorong-válogatott győzelemmel búcsúzott Dél-Koreától, a mieink szétlövés után 5-4-re verték Japánt.

Bobory Balázs

Japán úgy lépett jégre a szombati zárónapon, ha rendes játékidőben nyer a magyar csapat ellen, akkor biztosan feljut az A-csoportba. A mieink számára a becsület volt a tét, persze az is ott motoszkált Kovács Csabáék fejében, hogy magyar sikerrel nagy eséllyel az ázsiaiak maradnak jövőre ebben a Divízióban, amely a legkedvezőbb opciónak tűnik.

Az első tíz perc a Japán együttesé volt, amely Saito szemfüles gólja révén már korán vezetett, 0-1.

A harmad második felére erőre kaptak a mieink, egyre több volt a kapuralövés, ez a 18. percben vezetett eredményre, Sofron bőrözte be Fukufuji kapust, 1-1.

A második játékrész rendkívül furcsán alakult Bartalis emberelőnyös találatával már a magyarok vezettek, akik végignyomták a játékrészt, 2-1.

Mégis fordítani tudtak az ázsiaiak, mert minden veszélyes lövésük a hálóban pihent meg, nem volt szerencséje Hetényi Zoltánnak. Nishiwaki és Kuji gólja ismét Japán vezetést jelentett, 2-3.

A magyar csapat nem zuhant össze és a második harmad vége előtt Sofron remekül érkezett Hári passzára és megtalálta az utat a rövid sarokba, 3-3.

A harmadik játékrész elején még mindig a mieink támadtak, harcoltak a vezető gólért, aztán a hajrára fordulva valamivel frissebbnek tűntek a japánok. Az 51. percben Takahashi lőhetett büntetőt, de Hetényi védett, aztán nem sokkal később Ueno ugrott ki, és ő már beverte a szólóját, 3-4.

Valamivel több, mint öt perce maradt a mieinknek, hogy elkerüljék negyedik vereségüket a tornán. Sikerült összeszedni az utolsó erőtartalékokat, és 66 másodperccel a zárás előtt - ekkor már Hetényi helyett is mezőnyjátékos tartózkodott a jégen - Vas Márton kék vonalas lövése némi flipperezés után a hálóba került, 4-4.

Jöhetett a hosszabbítás, amely során kevés eseményt jegyezhettünk fel, így a szétlövés döntött. Vas Márton lett a hős, aki háromszor is értékesítette a rávezetést, végül 5-4-re (1-1, 2-2, 1-1, 0-0, 1-0) nyert a magyar válogatott.

További eredmények és részletek később!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!