Sport

2009.09.30. 02:29

A legtöbb aranyérem az ARAK-hoz került

Tatabánya - Kiváló versenyidő fogadta az ország 13-15 éves atlétáit az országos bajnokságon. A kétnapos tatabányai rendezvényre 74 egyesület összesen 1410 nevezést küldött.

MTI

Kiemelkedően szerepeltek a fehérvári sprinterek. A legeredményesebb versenyző három bajnoki címmel Hegedűs Ádám lett, aki első nap 100 méteren, 400 méteren, vasárnap pedig a közbülső sprint számban, 200 méteren utasított minden 15 évest maga mögé. Duplázott Horváth Klára, aki szintén a sprint számokban, 80 méteren és 300 méteren nyert jó idővel a 13 évesek népes mezőnyében. Pálinkás Dóra a 15 éves lányoknál a 100 méteren elsőnek szakította át a célt, a félkörös vágtaszámban pedig második lett. Szőke Evelin a lányok egykörös versenyében bronzérmet szerzett, 200 méteren pedig Pálinkás Dóra mögött a negyedik lett. A középtávfutók közül Kozics Patrik egyéni csúccsal nyerte az 1500 méteres akadályfutást a 15 évesek között, Kiss Fanni ugyanezen a távon a dobogó második fokára állhatott a 14 éveseknél.

A legfiatalabbaknál Varga-Márfi Milán lett ezüstérmes az 1000 méteres akadályfutásban. Az ügyességi versenyzők közül a 13 éveseknél Fördős Bence súlylökésben nyert bajnoki címet, és ezzel az ARAK nyolcadik bajnoki címét ezen a hosszúra nyúlt, de sikeres hétvégén. Összesen 39 szakosztály nyert bajnokságot, de nyolcat csak a fehérváriak. Természetesen a legtöbb aranyérmet nyert egyesület az ARAK lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!