Csúcsra jutottak a tekések

2019.05.31. 19:28

A legjobbak között folytathatja jövőre a bajnok Köfém SC csapata

A szezon végeztével érdemes körbenézni, miként teljesítettek a különböző tekeszakosztályok az elmúlt időszakban.

Dévai N. Csaba

A csóri fiatalok állandó találkozóhelyének számít a tekepálya

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Pazar szezont tudhat maga mögött a Köfém SC tekeszakosztálya, miután az együttes az NB I Nyugat csoportjában – rendkívül szoros küzdelmet követően – az első helyen végzett. A bajnoki aranyérem mellett ez a siker azt is jelenti, hogy a következő kiírás során már a szuperligában, azaz az ország legjobb csapatai között guríthatnak a fehérvári tekések. A második helyezett Oroszlány együttesét végül mindössze két ponttal leköröző Köfém szakosztályvezetője és egyben csapatkapitánya, Bata Jenő értékelte számunkra a mögöttük hagyott idényt:

A városházán is fogadták az NB I Nyugat csoportjában első helyet szerző Köfém SC együttesét Fotó: cspa

– Nagyon örülünk ennek a sikernek, keményen megdolgoztunk érte. Érdekesen alakult ez a szezon, tekintve, hogy eddig a Kelet csoportban szerepeltünk – a bajnokság csapatainak száma kiegyenlítése céljából –, ám azok után, hogy a budapesti csapatok átkerültek oda, mi végül nyugaton szerepeltünk. Előzetesen az elért átlagokból arra következtettünk, hogy hatalmas különbség lesz a két csoport között, ám végül kiderült, hogy más állt a háttérben: a Nyugat csoportban szereplő együttesek pályái infrastrukturális szempontból sokkal jobb állapotban vannak, így könnyebb rajtuk jó eredményt elérni – mondta a szakvezető. – Az összképhez hozzátartozik, hogy kis csapat vagyunk, a keretben mindenki Fejér megyei, nem összevásárolt játékosokkal a keretünkben mérkőzünk. Büszke vagyok a játékosokra, megvolt a lehetőségünk, hogy feljussunk, és éltünk is vele. Ami a jövőt illeti, a tekeszövetség részéről hamarosan komoly változtatások érkezhetnek, amelyek ránk is hatással lesznek, ám ami biztos, az az, hogy a biztos bennmaradást tűzzük ki célul. Ez nem lesz egyszerű, tekintve, hogy a tizenkét csapatos első osztályból jövőre létszámcsökkentés okán az utolsó négy együttes fog kiesni, de eltökéltek vagyunk a jó folytatás iránt – zárta értékelését a szakember.

Nem csak a megyeszékhelyen van azonban pezsgő tekeélet, Csóron például a labdarúgás mellett a legnépszerűbb sportágnak számít. Az elmúlt időszakban országos hírnevet szerző csóri műhely titkairól Csehi Sándor, a Csór Truck Trailer tekeszakosztályának vezetője, edzője mesélt.

A csóri fiatalok állandó találkozóhelyének számít a tekepálya
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A csóri teke története 2003-ban indult, amikor az akkori polgármester, Csete Dezső segítségével felépült itt a tekecsarnok, amely elengedhetetlen kelléke a sportág fejlődésének. Az, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend a faluban, nagyban köszönhető annak, hogy már nagyon fiatal korban megismerkednek vele a gyerekek, van, hogy iskolai tornaóra keretén belül jönnek át gurítani néhányat.

Amellett, hogy a csóri filozófia az utánpótlás-nevelést helyezi előtérbe, a versenyeztetés sem marad el.

– Az NB II-ben szereplő csapatunk számára nem úgy alakult az idény, ahogy terveztük, végül az utolsó előtti helyen végeztünk. Van, hogy hiába neveljük a fiatalokat, az élet közbeszól, és munka, iskola, illetve egyéb teendők miatt nem tudnak végül rendelkezésünkre állni. Ami az egyéni versenyeket illeti, nagyon szép eredményeket szoktunk elérni országos bajnokságok, diákolimpiák során, Bognár Barbara például múlt hétvégén szerzett aranyérmet az amatőr U14-es országos bajnokságban. Válogatott játékosokkal is tudunk dicsekedni, mint például Hegedűs Anita, aki jelenleg a szuperligában szereplő Zalaegerszeg játékosa, és innen indulva tudott egyéni világkupát nyerni. Később Hegedűs Hári Boglárkával az oldalán U23-as világbajnokságon szerzett aranyérmet, ami szintén hatalmas büszkeség számunkra. Az ifjabbik Hegedűs, Tímea szintén egyéni világkupagyőztesnek mondhatja magát, míg Jezsoviczki Anna U18-as világbajnoki címet szerzett idén májusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában