Mindenki dobogón

2019.09.09. 19:55

A felnőtt és a serdülő atléták is a legjobbak között

Nem csupán a versenyszervezésben jeleskedett az ARAK a felnőtt és serdülő csapatbajnokságon, eredményességben is az ország élmezőnyében zártak a fehérvári atléták.

Ferencz Balázs

Mátó Sára (balra) nem csupán 400 gáton, de 800 méteren is maga mögé utasította riválisait Fotó: Nagy

A Bregyó közi Regionális Atlétikai Központ sok rekortán­csatát megélt már. Korosztályos és felnőtt országos bajnokság mezőnyeit, a Gyulai Memorial világsztárjait is fogadta korábban a fehérvári atlétikai stadion, s a helyi rendezők nem rettennek meg az akkora kihívástól sem, mint az egyidőben lebonyolított, nagy indulólétszámot produkáló felnőtt és serdülő csapatbajnokság. A felnőttek döntő viadalát selejtezők előzték meg az idény során, ahol kialakult a legjobb 12 mezőnye. Az ARAK Up. Akadémia atlétái – az elmúlt évekhez hasonlóan – a Tatabányai Sport Club sportolóival alkottak közös, 36 fős csapatot. A Pannon Duó tavaly az ötödik helyen zárt, idén azonban fellépett a dobogóra. Az atlétika alapvetően nem csapatsportág, így az effajta bajnokság futamain is egyéniben viaskodnak a versenyzők, s eredményeikkel pontokat szállítanak a csapat konyhájára. A győzelemmel együtt járó 12 pontot zsebelte be Mátó Sára, aki 400 gáton és 800 méteren is első lett.

Mátó Sára (balra) nem csupán 400 gáton, de 800 méteren is maga mögé utasította riválisait Fotó: Nagy Norbert

Siskó Zsófia rúdugrásban és a tatabányai Hoffer Krisztina hármasugrásban végzett az élen. Az ARAK dunaújvárosi atlétája, Endrész Klaudia 6,36 méteres egyéni csúccsal lett harmadik távolugrásban. Ezzel ő gyűjtötte a legtöbb bónuszpontot. Második helyen végzett Takács Boglárka 100 és 200 méteren, a 4x400 méteres női váltó Zsiga, Kószás (TSC), Enesei, Mátó összeállításban, valamint Kószás Kriszta 800 és 1500 méteres síkfutásban. A dobogó harmadik fokára állhatott még Pásztor Bence kalapácsvetésben, Csókás Nikolasz 400 gáton és Bogdány Tomasz (TSC) gyaloglásban. A Pannon Duó 321 ponttal bronzérmes lett a Budapesti Honvéd, valamint a GEAC-Ikarus közös gárdája mögött.

Az ARAK kiváló utánpótlás-nevelő műhelyének munkáját dicséri, hogy a serdülők címvédőként álltak rajthoz, s a lányok, valamint a fiúk is aranyérmet szereztek az összesítésben. Kettős győzelem született a lányok ötösugrásában Bodnár Lili és Ritter Lola révén, valamint 100 méteren a fiúknál, ahol Tatai Zalán és Blaumann Marcell értek célba az első két helyen. Itt negyedik Csoba Levente lett. A három fiú Trenka Ádámmal kiegészülve a legtöbb pontot hozta a 4x100 méteres váltóval is. A lányoknál a Mészáros, Mergl, Szabó, Bodnár alkotta staféta sem talált legyőzőre. A kalapácsvetést Zsigovics Panna nyerte. Blaumann Marcell 200-on másodikként zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában