Sport

2013.01.08. 15:40

A fehérvári kézilabdázó hölgyek ma Békéscsabára utaznak

Az Érd szombati, idegenbeli legyőzése után ma újabb nehéz összecsapás vár idegenben, a Fehérvár KC NB I-es női kézilabda-csapatára. Siti Eszterék Békéscsabán játszanak.

Bobory Balázs

- Nagy győzelmet arattunk. Remek jó ellenféllel találkoztunk, és jól játszottuk a felállt védelemmel  az egész meccsen keresztül. Dicséret illeti a lányokat a szorgalmukért és azért is, hogy egy pillanatig sem hagyta el őket a hitük a saját értékeikben. Végül ezek az erények bizonyultak döntőnek, és tükröződtek a végeredményben - utalt vissza az érdi sikerre Pal Oldrup Jensen, a Fehérvár KC vezetőedzője. - Egy ilyen szoros mérkőzésen, mint a szombati, sohasem vagyok biztos a győzelemben egészen addig, míg a játékvezetők le nem fújják a meccset. Mégis, amikor Szikora Melinda kivédte az érdiek egyik lövését néhány perccel a vége előtt, éreztem, ez a meccs a mi győzelmünkkel fog végződni.

A fehérváriaknak nagy lendületet adhat az érdi siker, a gördülékeny, fegyelmezett játékra szükség lesz szerdán is. A Jensen-csapat ugyanis Békéscsabára, amely hiába 11. a tabellán, minden csapatot képes megizzasztani a Viharsarokban. - Most fel kell töltődnünk a következő kemény, idegenbeli meccsünkre a Békéscsaba ellen - mondta az FKC mestere.  - Számunkra a legfontosabb, hogy fel tudjuk használni az Érd legyőzésének pozitív energiáit arra, hogy szorgalmasan dolgozzunk. A kihívást az fogja jelenti, hogy tisztán tartsuk a fejünket, nulláról kezdjünk, ugyanilyen jó legyen a hozzáállásunk a munkához, és hogy bízzunk a tudásunkban. Mindezekre szükségünk lesz, ha nyerni akarunk idegenben. Izgalmas lesz látni, hogy meg tudjuk-e ezeket valósítani.Az FKC jobbszélsője, Azari Fruzsina a jó védekezésben és a kevés kapott gólban látja a sikerek receptjét. A BSE ellen 17  gólt kapott az együttes, de az Érd is csak 21-et lőtt.Rengeteget gyakoroljuk a védekezést  mondta Azari Fruzsina.   Az idény elejétől kezdve nagyon sok munkánk van benne,  úgy érzem, mostanra kezd ez az egész összeállni. Az edzőnk szisztémáját mostanra tudtuk igazán átvenni. Remélem, a tendencia folytatódik  Békéscsabán, majd a Vác ellen is. Ha jó a védekezés, a támadás is mindig könnyebb.Akkor tehát irány a két pontért a lila-fehérekhez!

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!