Bajnokok Ligája

2021.12.09. 09:12

Xavi: most kezdődött az új korszak a Barcelonánál

Xavi Hernández vezetőedző szerint csapatátánál, az FC Barcelonánál most vette kezdetét az új korszak, miután nem jutottak be a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe.

A Barcelona negyedszer esett ki a BL-csoportkörben, ezt megelőzően 1997-ben, 1998-ban és 2000-ben történt a csapattal hasonló "csúfság".

Ezúttal a Bayern München vendégeként szerdán elszenvedett 3-0-s vereség jelentette a búcsút a katalánoknak, akiknek az idegenbeli győzelem ért volna továbbjutást. Xavi kritikusan elismerte: a Barcelona jelenleg nem tartozik Európa legjobbjai közé. Hozzátette: amennyiben oda tartoznának, akkor továbbjutottak volna.

"Ez egy nagyon szomorú helyzet, amit nehéz feldolgoznunk, de mégis szembe kell néznünk a vele, és a nulláról kell kezdenünk. A valóság az, hogy az Európa-ligában folytatjuk a szereplésünket, az új korszak most kezdődött el" - mondta a 41 éves szakember, aki játékosként a klub egyik legendás alakja.

Joan Laporta klubelnök kiemelte: eljött az idő, hogy kemény munkával próbáljanak úrrá lenni a nehézségeiken - az együttes a bajnokságban is visszafogottan teljesít, 15 meccsen 23 pontot gyűjtött -, és egységet kért a szurkolóktól. A klubvezér szerint szimpatizánsaik türelmére, támogatására most nagyobb szüksége van a csapatnak, a játékosoknak és a szakmai stábnak, mint valaha.

A Barcelona 7 ponttal, valamint 2-9-es gólkülönbséggel zárta a csoportkört. A szerzett találatokat tekintve ilyen gyengén még nem teljesítettek a BL-csoportkörben, és a kapott gólok számát tekintve is csupán az 1997-98-as idényben volt rosszabb a mérlegük, akkor 14-gyel zártak. Xavi a klub történetének második edzője, aki első két BL-meccsét követően nyeretlen, az első a holland Louis van Gaal volt 1997-ben. Mindketten egy-egy döntetlent és vereséget produkáltak első két találkozójukon.

Borítókép: Jamal Musiala, a Bayern München (b) játékosa megszerezi csapata harmadik gólját az FC Barcelona ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az E csoport utolsó, hatodik fordulójában a müncheni Allianz Arénában 2021. december 8-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!