Sport

2017.08.03. 12:00

Amerikai centert és bedobót igazolt az Alba Fehérvár kosárcsapata

Kezdenek felpörögni az események az Alba Fehérvárnál, ugyanis az amerikai irányító, Kasey Hill és a center Chris Horton után a bedobó, D.J. Fenner is ellátta kézjegyével a klub által kínált megállapodást. Utóbbi két kosaras szerződtetését gyakorlatilag egyszerre jelentette be a legutóbbi szezonban bajnokságot és kupát nyerő egyesület.

Horog László

A 23 esztendős Horton 1994. június 29-én született Georgia állam Decatur városában, egyetemi tanulmányait az Austin Peay nevű intézményben folytatta. Az elmúlt szezont az NBA alatti ligában, a G-League-ben szereplő – korábban D-League – Grand Rapids Drive csapatában töltötte. Átlagban 18 percet volt parketten az összecsapásokon, 6,5 pontot gyűjtött, hat lepattanót szerzett és általában egyszer blokkolt. A 203 centiméterre nőtt, 102 kg súlyú kosarasra 5-ös poszton számítanak a koronázó városiak. Horton tavaly nyáron a Miami Heat gárdájában szerepelt az NBA Summer League névre keresztelt, rengeteg kosarast megmozgató, nyári sorozaton.

Chris Horton

- Horton a posztjához képest nem túl magas, azonban atletikus, jól lepattanózik és kimondottan jól védekezik, aki reményeink szerint támadásban is hasznos lesz. Bízom abban, hogy jól illeszkedik majd a szerkezetünkbe. Ugyanis a céljaink hasonlóak, mint az elmúlt idényben voltak - közölte Dzunic Branislav, az Alba vezetőedzője.

D.J. Fenner

A Hortonhoz hasonlóan 23 esztendős D.J. Fenner 1993. december 7-én látta meg a napvilágot, Seattle városában. A 198 cm magas, 93 kg súlyú sportember újoncként érkezik az Egyesült Államokból, egyetemi tanulmányait a Nevada University-n folytatta. A fehérváriak sportigazgatója, Simon balázs arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Fenner szerződésében kéthetes próbajáték szerepel, amely akkor válik véglegessé, ha a kosaras meggyőzi a szakmai stábot.

- A megtekintett videofelvételek alapján hasonló játékosnak tűnik, mint a kanadai Justin Edwards, aki tavaly kulcsemberünk volt, komoly érdemeket szerzett a sikereinkben. Úgy gondolom, Edwards atletikusabb, Fenner viszont jobban bánik a labdával. Jól dob, betörései veszélyesek, továbbá nem elhanyagolható, hogy közel két méterre nőtt, ezen a poszton kimondottan magasnak számít. A szakvezetés 2-es poszton számít rá. Velünk kezdi a felkészülést augusztus 14-én. Bízom abban, hogy meggyőzi a szakmai stábot és életbe lép a teljes szezonra szóló szerződése. Mi legalább is így készülünk, nem szeretnénk később új játékos után nézni ezen a poszton – mondta Simon Balázs, az Alba Fehérvár sportigazgató.

Fotók: internet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!