Sport

2017.08.27. 19:35

Kétszer kellett félbeszakítani a rangadót, de ez sem zavarta meg a Vidit

FELCSÚT Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 7. fordulójában az eddigi két veretlen együttes feszült egymásnak a Pancho Arénában, egy maratoni derbin.

Ferencz Balázs

Hamar feledésbe kell, hogy merüljön a 0-4. A meccsprogram nem is engedi, hogy sokat morfondírozzanak a játékosok vagy a szurkolók azon, hogyan lehetett vonla elkerülni a kiesést az Európa-liga playoffköréből, mivel lehetett volna elejét venni annak, hogy a Partizan Beograd átgázoljon rajtunk csütörtök este. Gyorsan tovább kellett lépni a kudarcon, hogy ismét nem éri meg egyetlen magyar csapat sem az őszt a nemzetközi porondon, hiszen három nappal a szerbektől elszenvedett vereség után már az ellen a Ferencváros ellen kellett helyt állni, mely a Videotonhoz hasonlóan veretlen volt a két csapat randevújáig. Marko Nikolics alakulata nem kívánta belopni magát a zöld-fehérek szívébe, győzelemmel szeretett volna vigasztalódni.

Varga József (középen) hasznosan játszott, sokat dolgozott a Fradi ellen Fotó: Koppán Viktor

 

A sérült Henty nem került a keretbe, Fiola Attila a védelem jobb oldalán kapott helyet, a hátsó alakzat tengelyében pedig a 29. születésnapját szombaton ünneplő Fejes András is pozíciót nyert. Mindeközben a túloldalon a 17 éves Csonka András személyében újoncot avatott a Fradi. A hazaiak kezdtek aktívabban, a 12. percben Pátkai és Varga együttes erővel szereztek labdát a térfél közepén, Lazovicshoz került a játékszer, aki egyből játékba dobta a jobb oldalon, aki egyből középre gurított, az érkező Pátkai Máté pedig egyből, 17 méterről jobbal laposan a jobb sarokba lőtt, 1-0. A gól után a Fradinak voltak próbálkozásai, Moutari az oldalhálót találta el, azonban a veszély továbbra is a fehérváriak játékában volt inkább. A 25. percben gyorsan futott a Vidi akciója, Suljic beadása azonban pontatlan volt, majd ugyanebből a támadásból Stopira fejelte a kapu fölé Varga labdáját. A 32. percben rettentő közel járt az egyenlítéshez a Ferencváros, egy szöglet után Kovácsik védett reflexből és bravúrral, a kipattanót pedig Priskin 4 méterről bombázta a keresztlécre. Válaszként Danko Lazovics előbb 18 méterről nem sokkal lőtt a kapu fölé, majd egy elékerülő labdát ballal küldött kapura 11 méterről, de Dibusz olvasta a szerb támadó gondolatát. A félidő hajrájában egy Fradi-szöglet után Pedro érkezett, s tüzelt, Kovácsik hatalmas bravúrral védett.

A szünetben mégérkezett az eső, míg Thomas Doll Varga R. helyett Cserniket küldte be, némileg alakítva a Fradi szerkezetén. Mégis a Videoton kezdte jobban a második félidőt: a 49. percben Suljic tekert középre a bal oldalról, ketten is várták a labdát a kapu előtt, Marko Scsepovics 6 méterről fejelt a hálóba, 2-0. A találat után egyértelmű volt a Fradi-tábor üzenete, melyet Dollnak intéztek: „Auf Wiedersehen!”A 61. percben a villámlás közepette meghibásodott a világítás, így a játékvezető félbeszakította a mérkőzést. Tízperces kényszerszünet után a deréksérülést szenvedő Juhász nélkül folytatódott a játék. Mégpedig hazai helyzettel, Nego ziccerét védte Dibusz, majd Scsepovics ügyetlenkedett el egy hatalmas helyzetet. A 71. percben teljes sötétség borult a Pancho Arénára, s jó ötven percig állt a játék. Egy fehérvári helyzet után Pedroso beadása nyomán Böde egyből kapura tette a labdát, Kovácsik védett óriásit. Tíz perccel a vége előtt Dibusz is ezt tette Stopira fejesénél. A 83. percben aztán már nem gátolta semmi a zöld-foki szigeteki védőt, Scsepovics lekészítése után ballal bombázott a bal sarokba, 3-0. A 89. minutumban megszerezte a becsületgólt a Fradi, Priskin talált a jobb sarokba, 3-1. Ez azonban csak szépségtapasz volt az FTC számára, megérdemelten nyert a Videoton s egyedüliként veretlen a mezőnyben.

 

JEGYZŐKÖNYV

Videoton FC-Ferencvárosi TC 3-1 (1-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 2862 néző. V.: Solymosi Péter (Albert, Buzás)

Videoton FC: Kovácsik - Fiola, Juhász (Szolnoki, 61.), Fejes, Stopira - Nego, Varga J., Pátkai, Suljic (Kovács I., 90.) - Lazovics, Scsepovics (Hadzic, 84.). Vezetőedző: Marko Nikolics

FTC: Dibusz - Botka, Batik, Otigba, Pedroso - Lovrencsics G., Csonka A. (Böde, 58.) - Varga R. (Csernik, a szünetben), Rui Pedro, Moutari - Priskin. Vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Pátkai (12.), Scsepovics (49.), Stopira (83.) ill. Priskin (89.)

Sárga lap: Lazovics (27.), Scsepovics (32.), Pátkai (59.), Stopira (83.), Szolnoki (92.) ill. Batik (43.), Otigba (86.), Pedroso (92.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!