Sport

2017.08.02. 19:55

Az új csapatkapitány - Temes Bernadett örömmel jött a koronázó városba

SZÉKESFEHÉRVÁR - A nyáron igazolt az Alba FKC együtteséhez a rutinos irányító, Temes Bernadett. A váci együttest hagyta el.

Horog László

Eredménylistája jelentős, kétszeres bajnok a Győri ETO-val, KEK-győztes a bécsi Hypóval, EHF-kupa döntős a német Metzingennel, valamint az ETO-val. A tavalyi szezont Vácon töltötte, a nyáron érkezett Fehérvárra.

- Németországban nagyon jól éreztem magam, jól is szerepeltünk, a klub először lépett ki a nemzetközi porondra, azonnal döntősök lettünk. Azonban hiányzott a családom és a barátaim, ezért úgy határoztam, hazajövök. Vácra szerződtem tavaly nyáron. Jól szerepeltünk, ám a vezetők nem jelezték a tavasszal, hogy szerződést hosszabbítanának.

Tudtam, hogy klubtársam, a brazil Nascimento Székesfehérvárra igazolt, valamint azt, hogy egykori, győri társam, Herr Orsolya szerződést hosszabbít. Neki szóltam, kérdezze meg a klub vezetőit, ha úgy döntenek, szívesen folytatnám Fehérváron. Találkoztam az elnökkel, Balássi Imrével és Deli Rita vezetőedzővel, gyorsan megállapodtunk - mondja a 28-szoros válogatott kézilabdázó.

Az irányító, Temes Bernadett két évet írt alá
Fotó: Koppán Viktor

Jól érzi magát új egyesületében, a várost most kezdi megismerni. Ellenfélként sokszor járt itt, de csak a Verseci úti csarnokban. "A belváros szép, a klubnál mindenki barátságos, kedves, úgy gondolom, minden adott ahhoz, hogy csak a sportra koncentráljak. A játékosok többségét ismertem, a csapat idegenlégiósai ellen is játszottam, a válogatottban vagy a nemzetközi kupában. Mindössze a fiatalok nevét kellett megtanulnom, de már az is megy."

Azt kimondottan sajnálja, hogy a klub az ősszel nem lép ki a nemzetközi porondra.

- A kupaküzdelmek mindig különlegesek, nem hasonlíthatók a bajnoki vagy hazai kupameccsekhez. Nagyon remélem, jövő tavasszal olyan eredményt érünk el, hogy egy év múlva kiléphetünk a kupaporondra. Két évre írtam alá, úgy gondolom, sikeresek leszünk, szeretnék hozátenni a csapat teljesítményéhez.

Bár sérülése miatt - az első edzések egyikén a combjában beszakadt egy ín - egyetlen percet sem töltött a pályán az edzőmeccseken, őt választották csapatkapitánynak.

- Ez nagy megtiszteltetés, hiszen nemrég érkeztem és egy percet sem játszottam még a csapatban. Tavaly Herr Orsi volt a csapatkapitány, ő fél évig biztosan nem játszhat. Rám esett a lányok és a szakmai stáb választása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!