Sport

2017.07.16. 16:46

Olasz Anna a nyolcadik

BALATONFÜRED - Olasz Anna a nyolcadik helyen ért célba a vizes világbajnokság 10 kilométeres nyílt vízi úszó számában.

Ferencz Balázs

Olasz Anna végig az élmezőnyben haladt, a hajránál viszont már nem volt esélye az éremért harcolni, így végül a 8. helyen végzett a női 10 kilométeres nyílt vízi úszásban Balatonfüreden. A számot a francia Aurélie Muller nyerte.

A legmagasabban rangsorolt magyar versenyző a rajtnál kivárt, megvárta, míg a többiek "lebokszolják" az első centiket, csak utánuk ugrott be, így elkerülve a korai lökdösődést. A két éve, Kazanyban 25 kilométeren ezüstérmes Olasz végig a mezőnyben haladt, lemaradása egy pillanatig sem tűnt behozhatatlannak. 3500 méternél az ötödik, féltávnál a 10. pozícióban úszott, az utolsó körre fordulva már a nyolcadik volt. A mezőny másik magyar indulója, Sömenek Onon Kata a 27. helyen végzett.

A hétfői program:

Műugrás: női szinkronműugrás, selejtező 10.00, férfi szinkrontoronyugrás, selejtező (Somhegyi Krisztián) 13.00, női szinkronműugrás (DÖNTŐ) 16.00, férfi szinkrontoronyugrás (DÖNTŐ) 18.30 Szinkronúszás: vegyespáros technikai, döntő 11.00, egyéni szabad gyakorlat, selejtező (Kiss Szofi) 19.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!