Sport

2017.07.25. 20:00

Ülésezett a vb szervező bizottsága Fehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁR Augusztus 7-től 14-ig kerül megrendezésre a junior öttusa világbajnokság a megyeszékhelyen. A szervezők gyakran egyeztetnek.

Horog László

A kedd délelőtti megbeszélésen a szervező bizottság fehérvári tagozata találkozott. Tóth István, az Alba Volán SC elnöke, Vörös Zsuzsanna szakosztály-igazgató, Sárvári László, a sportklub ügyvezető elnöke, valamint Demeter József, a vb koordinátora tartott hosszas megbeszélést az előkészületekről. A fő napirendi pontot a logisztikai feladatok megoldása - elsősorban a versenyzők utaztatása a versenyhelyszínekre - jelentette.

- Miután jelentős esemény következik, semmit sem szeretnénk a véletlenre bízni, a honi szövetség illetékeseivel folyamatosan konzultálunk. Tavaly Kairóban került sor a juniorok világbajnokságára, most lényegesen több versenyzőre számítunk - közölte Tóth István klubelnök.

Tóth István Fotó: a szerző

A viadalon két volános sportoló áll rajthoz, Varga Eszter és Farkas Martin, az Alba Öttusa SE-t pedig Strobl Anita képviseli. Az első versenynapon a női váltók küzdenek, másnap a férfi váltók, aztán a női selejtezőre kerül sor. Őket követik a férfiak, a kvalifikációs viadalon. Szombaton következik a női döntő, vasárnap az erősebb nem legjobbjainak viadala, a világbajnokságot a mix váltó zárja, a hétfői, utolsó versenynapon.

Az úszásra a megszokott helyen, a Csitáry G. Emil Uszodában kerül sor, a vívásra új létesítményben, a roppant közeli MKOSZ-teremben. A lovaglásra és a kombinált versenyszám küzdelmeire pedig a Bregyó-közben található atlétikai centrumban, amely a 2014-es, felnőtt Európa-bajnokságon is jól vizsgázott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!