Sport

2017.07.03. 18:55

Egyetlen lépésre a céltól az Enthroners

A Fehérvár Enthroners amerikaifutballcsapata a hibátlan alapszakasz után a középszakaszban is veretlen maradt. Most már csak egyetlen, a legfontosabb mérkőzés van hátra.

Szupkai Gábor

Pál Tibor Kornél a csapat vezetőedzője érthetően elégedett volt a vasárnapi Budapest Cowbells 2 elleni 57-0-s sikert követően.

- Ez a mérkőzés arról szólt, hogy jó pár olyan játékosnak adtunk lehetőséget, akik alapvetően nem tagjai
a kezdőnek. Irányítót is cseréltünk, már a második negyed közepén érkezett Nardai Ádám, a támadóalakzatból pedig kimaradt Antonio Roane, és a fiatalok jöttek helyette. A védelemben szintén rotáltuk a játékosokat és örömteli, hogy azok, akiknek bizalmat szavaztunk, kiváló teljesítményt nyújtottak.

- Mi az Enthroners-titok? Mitől működik ennyire olajozottan a gépezet?

- Szerencsére nagyon jól összeállt a csapat, mondjuk sok munka is van benne. A támadóalakzat a légiósokat leszámítva ugyanaz, mint a tavalyi, míg a védelemben nagyobb változások történtek. Oda viszont kiváló képességű játékosok érkeztek, mondhatjuk, hogy jó irányú volt
a mozgás. Összességében egyre harapósabbak vagyunk, és egy remek szellemiségű csapat állt össze.

- A fináléban ismét a Budapest Eagles következik. Egy éve ugyanez volt a döntő párosítása, csak éppen egy osztállyal lejjebb. Idén pedig már kétszer sikerült megverni őket.

- Komolyan kell vennünk a felkészülést, nem követhetjük el azt a hibát, hogy a két alapszakasz-győzelem után pont a döntőben bukjunk el, azt követően, hogy tavaly is kikaptunk tőlük a fináléban.

- Az elmúlt öt meccsből négyszer nem szerzett pontot az ellenfél. A kivétel pont az Eagles volt.

- Valóban szereztek tizenkét pontot, azonban nem a védelmünk ellen, hanem a támadók labdavesztését követően. A felállt védelmünk egész szezonban pazar volt, rendkívül kevés touchdownt engedélyeztek az ellenfeleknek.

- Szezon elején nem tartották esélyesnek az Enthronerst, erre viszont kőkeményen rácáfoltak.

- Itthon évről évre tudnak változni a csapatok, mivel amatőr szinten áll egyelőre
a sportág. Ha egy csapatnál három meghatározó játékos abbahagyja, vagy éppen érkezik, rögtön borulnak az erőviszonyok. Nálunk most kezd összeállni a csapat, ahogy már említettem, a legutóbbi mérkőzésen inkább a fiatalok jutottak szóhoz, és ez sem okozott megtorpanást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!