Sport

2017.07.07. 18:50

Édes teher a sok vívni jelentkező gyerek

Új helyszínen, de töretlen lendülettel és számos fiatallal veszi kezdetét a munka ősztől az SZVSZSE-nél.

Dévai Nándor Csaba

Legfontosabb feladatuknak az utánpótlás-nevelést tekintik a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesületnél, ez azonban nem megy az eredményesség rovására. Az elmúlt szezonról, valamint a fehérvári vívás helyzetéről Szabados Zsoltot, az egyesület edzőjét kérdeztük.

- Voltak jól és kevésbé jól sikerült periódusaink a szezon során, ami azzal is magyarázható, hogy több versenyzőnk elment tőlünk a tavalyi évet követően. Ilyen volt Büki Lili is, aki tavaly még a mi színeinkben ezüst-, idén Tata képviseletében aranyérmet szerzett az országos bajnokságon. Ehhez még hozzájött, hogy tavaly kiment egy idősebb korosztályunk, a mostani gyerekeink között 2002-es születésű volt a legidősebb. Így vágtunk neki ennek a szezonnak, azonban ennek ellenére szép eredményeket értünk el.

A vívást népszerűsítő iskolai programoknak pedig a vártnál jóval gyorsabban meg is lett az eredménye.

- Azt követően, hogy a Ciszterci Szent István Gimnáziumban órai keretek között is elindult a vívás, valamint több felületen is megjelenhettünk, igen felduzzadt a létszámunk. Sikerült elérni a negyvenöt főt, amihez már komoly infrastrukturális háttér is szükséges. Nagyobb öltöző, több hely, és természetesen több edzésidő, hiszen ahhoz, hogy ennyi gyerekkel becsülettel tudjunk foglalkozni, nem elegendő két óra. Ezért is történt meg a szakítás köztünk és az Alba Volán SC között, akiktől eddig a termet kölcsönöztük. A számukra is megnövekedett fenntartási költség miatt bérleti díjat kellett emelniük, amit mi már nem tudtunk kigazdálkodni. Így új helyszínen, a Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola tornatermében folynak majd az edzések az új szezonban.

Ráadásul a gyerekek mellett már a felnőtteket is sikerül megszólítaniuk.

- A felnőtt vívóoktatás jelenleg is zajlik, valamint meghirdettünk egy amatőr vívótanfolyamot szintén felnőtteknek, ahova bárki, korra, nemre való tekintet nélkül jöhet. Szerencsére erre is igen sok jelentkező volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!