Sport

2017.07.21. 18:50

A Szuperliga bajnokai a királyok városának legújabb királynői

Keményen megdolgoztatta a Budaörs a női tenisz Szuperligában a Diego SC-Fehérvár Kiskút TK együttesét.

Szupkai Gábor

Budaörsön már a többi eredmény ismeretében lépett pályára a Diego SC-Fehérvár Kiskút TK női teniszcsapata. A lányok már tudták, hogy vereség esetén is bajnokok, hiszen az MTK elleni összevetésben ők jönnek ki jobban a szerdai 5-2-es siker után.

A Budaörs a lehető legerősebb összeállításában lépett pályára, Bukta Ágnessel a soraikban. A vendégek viszont úgy döntöttek, hogy jöjjön az örömtenisz, és a 12 éves Udvardy Luca és Juhász Lilla is helyet kapott a csapatban. A párosok során a Bukta Ágnes és a Pump Luca alkotta kettős megverte a Békefi Bianka-Fekete Lili duót (6:3, 6:2). Pump Lucáról érdemes tudni, hogy Magyarországon ő verte meg utoljára Babos Tímeát. A kettes pályán a két Udvardy lány viszont legyőzte a Müller Nikolett-Kollár Katalin kettőst. Itt Müller nagy tehetség, míg Kollár Katalin egy nagyon dörzsölt és rutinos szlovák játékos. Ráadásul úgy nyertek a fehérváriak, hogy a második szettben 5-2-es hátrányba kerültek, fordítottak 6-5-re, és végül Udvardy Luca szerválta ki a budaörsieket (3:6, 5:7), így 1-1-re állt a párharc a párosok után.

Az egyeseket megint egyszerre kezdték a csapatok öt pályán. Az egyesen Udvardy Panna Bukta Ágnessel került szembe, és heroikus küzdelemben maradt alul (6:1, 6:3). És mitől volt ez a vereség óriási teljesítmény? Attól, hogy Pannának öt nap alatt ez volt már a nyolcadik mérkőzése a hőségben. A cipő ráadásul feltörte a lábát, Fehér Tamás csapatkapitány emiatt még a azt is felajánlotta játékosának, hogy adják fel a mérkőzést. Ám ebben a csapatban nem csak a hetet betegen végigjátszó Békefi Bianka, de Udvardy Panna is megmutatta, mekkora szíve van, és végigjátszotta a mérkőzést. A kettes pályán Békefi Bianka legyőzte Budai Enikőt (2:6, 2:6), a hármason pedig Pirók Alexa döngölte a földbe Toronyi Dominikát (1:6, 3:6). Az ötös pályán közben Pump Luca megverte Juhász Lillát (6:3, 6:1), így a döntés Fekete Lilire maradt, aki Habler Henriettával nézett farkasszemet, és a nap leghosszabb mérkőzésén győzni tudott (4:6, 6:2, 4:6), ezzel pedig a Fehérvár Kiskút 4-3-ra nyert.

- Történelmet írtak a lányok. Káprázatos, amit véghezvittek. Udvardy Luca 12 évesen lett bajnok a felnőttek közt, amire még nem volt példa. Ráadásul mindhárom meccsen, ahol pályára lépett, győzelmet aratott. Udvardy Panna emberfelettit nyújtott a héten, akárcsak Békefi Bianka. De Pirók Alexa és Fekete Lili is kulcsfontosságú meccseket nyert, Marosi Katalin a rutinjával rengeteget segített és Mihaela Buzarnescunak is hálásak lehetünk. Nagyon megérdemeltük ezt a bajnoki címet - mondta Fehér Tamás csapatkapitány.

Ezzel a mondattal pedig csak egyetérthetünk, hiszen ők lettek a királyok városának legújabb királynői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!