Sport

2017.06.18. 17:08

Magabiztos győzelmet aratott a Videoton

JENNERSDORF Második felkészülési mérkőzésén is nyerni tudott az Európa Liga-selejtezőre és a 2017-18-as bajnoki idényre készülő Videoton FC labdarúgó csapata.

Ferencz Balázs

Videoton FC-MFK Ruzomberok 3-0 (2-0)

Jennesdorf, 50 néző.

Videoton FC: Kovácsik (Horváth T.) - Nego (Kovács I.), Juhász (Mocsi), Fejes (Burka), Stopira (Tamás) - Bódi (Szolnoki), Varga (Barczi), Hadzic (Pátkai), Suljic (Szabó) - Scsepovics (Géresi), Lazovics (Maric). Vezetőedző: Marko Nikolics.

Ruzomberok: Matus - P. Maslo, J. Maslo, Kruzliak, Kupec - Kochan, Dubek, Takac, Kunca - Lacny, Gerec. Vezetőedző: Norbert Hrncar.

Gól: Scsepovics (17., 56.), Lazovics (32.)

Miután hét közepén legyőzte az albán Skenderbeu alakulatát az Ausztriában edzőtáborozó Videoton FC, vasárnap délután egy nívósabb pontvadászat, a szlovák bajnokság bronzérmesével találkozott. A Ruzomberok elleni találkozó azért is ígérkezett pikánsnak, mert a szlovákok is várják az EL selejtezőjének mai sorsolását, s miután a rózsahegyiek nem kiemeltek, akár a Vidivel is összekerülhetnek a nemzetközi porondon. A fehérváriak kezdtek lendületesebben. Alig pergett le az első negyedóra, s már vezetett a Vidi. Suljic ugratta ki zseniális ütemben Scsepovicsot, aki szépen vette át a labdát, majd 13 méterről a kapu bal oldalába helyezett. A rózsahegy egy távoli lövéssel próbált válaszolni, Kupec lövését védte Kovácsik. A 32. percben megduplázta előnyét az új edző Marko Nikolics együttese: Stopira indította a bal szélen Scsepovicsot, aki az alapvonalról középre adott, Stopira lőtt, de a rövidsaroknál nem talált be, a hosszún érkező Lazovics azonban higgadtan helyezett a kapuba, 2-0.

Fotó: vidi.hu

Fordulás után is a Vidi dominált. Az 56. percben Stopira bal oldali beadására Scsepovics érkezett megelőzve a szlovák portást, s közelről a kapuba fejelt, 3-0. A folytatásban a fiatalok is lehetőséget kaptak, s előttük is adódott helyzet, de az eredmény nem változott. Szerdán a horvát Zapresic lesz az ellenfél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!