Sport

2017.04.25. 08:39

Szoros csata végén újvárosi győzelem

Dunaújváros A női kézilabda NB I/B 22. fordulójában megyei rangadót vívott egymással a Dunaújvárosi Kohász KA II és a másodosztály újonca, a Gárdony-Pázmánd NKSE.

Ferencz Balázs

Dunaújvárosi Kohász KA II-Gárdony-Pázmánd NKSE 24-22 (13-11)

Dunaújváros, 200 néző. Vezette: Marton Zs., Szabó E.

DKKA II: Vártok - Nagy Zs. 2, Mihályi 1, Grosch 2, Ulmann 5, Beta, Fodor 2, Kovács D., Frányó, Hornyák B. 8, Molnár B. 1, Csiszár, Braun 1, Nick 2, Koronczai, Udvardi. Vezetőedző: György László.

Gárdony: Fekete D., Biró (kapusok) - Németh N., Gránitz, Czakó, Kuhinkó 2, Kőszegi, Urfi 8, Flesser 2, Szabó A. 2, Dublinszki, Jaksics, Gyebrovszki 6, Hamuth, Selenka 2. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Igazi rangadónak ígérkezett a két megyei rivális csatája, hiszen a tabellán is szorosan egymás mögött ostromolták a dobogót. Az újonc Gárdony ötödikként, a visszavágás reményével érkezett a hatodik helyen állomásozó Dunaújvárosi KKA II csapatához. A tóparti mester, Pánczél Barabás nem tudhatta előre, milyen csapatot küld a harctérre kollégája, György László, de sejtette, hogy többen visszajátszanak majd az NB I-es együttesből. Így is volt, Hornyák Bernadett például kimagaslott a mezőnyből.

A mérkőzés elején négy góllal elhúzott a Dunaújváros, a gárdonyi lányok csak a 8. percben találtak először a hazai kapuba. Lendületbe jöttek a gárdonyiak, öt perc alatt sikerült egyenlíteniük és a félidő végéig tartották a lepést a házigazdákkal.

A második játékrészben nehezen indult be mindkét alakulat gólgyártó gépezete, csak a 34. percben lőtték első góljukat a hazaiak, míg a Gárdony kilenc perces gólcsenddel szomorította trénerét. Azonban, ahogy az idei bajnokságban oly sokszor, a tóparti hölgyek megrázták magukat, talpra álltak, s a találkozó vége előtt két perccel vezettek is. Azonban a végjátékban két hibát is vétettek, s ezt a jó erőkből álló DKKA kihasználta, s a maga javára billentette a mérleg nyelvét, 24-22-re nyert az Újváros, s a két csapat helyet cserélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!