Sport

2017.04.26. 14:43

Kismarty-Lechner Gábor otthonosan mozog a dobogón

Gábor felemás érzésekkel zárta a Hankook Racer Cup idénnyitó versenyeit. Pedig két harmadik helyet is szerzett Suzukijával.

Ferencz Balázs

Kismarty-Lechner Gábor összetettben a harmadik helyen áll a Hankook Gyorsasági Országos Bajnokságban, melyben az első három futamot a Hungaroringen rendezték. A Zengő Motorsport fehérvári pilótája a nyitányon, a negyedik helyen ért célba, majd két harmadik helyet szerzett a Suzuki Swifttel.

- Nagyon vegyes érzelmekkel zártam az első hétvégét. Annak ellenére, hogy háromszor harmadikként intettek le, az első versenyen negyediknek értékeltek, miután 7 másodperces büntetést kaptam pályaelhagyás miatt. Borzasztóan nehéz és küzdelmes hétvége volt. Az első futamon végigszenvedtem az autóval, fék- és motorproblémáim voltak. De az első futam után a Zsille Motorsport csapata eszeveszett munkával helyrerakták az autót. A fordított rajtsorrend miatt vasárnap előbb az ötödik, majd a második futamon a hatodik helyről indultam, nehézkes volt baleset nélkül feljebb tornázni magam. Jól kaptam el a rajtot, hamar élre is álltam, aztán Boldizs Bence megelőzött. Később Somogyi Márkkal és Csuti Lászlóval egymásra találtunk és ez eszeveszett csatát eredményezett, az egész verseny alatt oda-vissza előzgettük egymást. Az utolsó körre a negyedik helyre kerültem, de az utolsó előtti kanyarban egy kockázatos előzéssel sikerült visszajönnöm a harmadik helyre - mesélte a pilóta.

Minderről bővebben a csütörtöki Fejér Megyei Hírlapban olvashatnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!