Sport

2017.04.16. 18:01

Hiába vezetett sokáig, kikapott az Alba Fehérvár a határszélen

Körmend – Egy hónappal ezelőtt óriási küzdelemben nyert, ezúttal vereséget szenvedett az Alba Fehérvár Puebla Plus a nyugati végeken, a házigazdák 96-89-re győztek.

Horog László

A fehérváriak a pontgyáros, a kanadai Justin Edwards nélkül keltek útra Körmendre, ugyanis a kanadai játékos a csütörtöki, Szolnoki elleni, hazai meccsen megsérült.  Szezámcsontja eltört, a meccset injekcióval ugyan végigjátszotta, ám a műtét elkerülhetetlen. Az operációra a hét elején kerül sor, a tengerentúli kosaras addig Fehérváron pihen. Persze, nélküle is győzelmi reményekkel indultak a fehérváriak a nyugati határszélre. A kezdésre megtelt a csarnok, a hangosbemondó hosszasan méltatta a tavalyi szezonban még a koronázó városban pattogtató centert, Csorvási Milánt, aki a hét elején duplán ünnepelt, megszületett a kislánya, valamint a helyi hívek nagy örömére aláírta két évre szóló szerződését a körmendiekkel. A szolnokiak elleni derbit eltiltás miatt kihagyó Lóránt Péter szerezte az első pontokat, erre Kromah válaszolt, aztán Ferencz talált be kintről, majd Lenzelle Smith is megkezdte a pontok gyűjtögetését. Mohammed és Lóránt pontjaival vezettek a vendégek (6-8), aztán hirtelen megtáltosodtak a hazaiak, Csorvási duplájával már három ponttal vezettek, Ferencz triplája nyomán pedig hattal (16-10), Dzunic időt kért. Ez sem segített, Ferencz megint beköszönt kintről, aztán Gibbs is, tíz pontra nőtt a hazai előny, a vendéglátóknak minden bejött, a látogatóknak semmi. Farr és Markovic lépett pályára, Mohammed betörés után hozta közelebb a vendégeket, majd Shepard volt eredményes, 22-16. Jöhettek volna közelebb is, ám Taylor lépéshibát vétett, nagy igyekezetében, az első negyedet 26-18-as hazai vezetéssel tudták le az együttesek.

Ferencz pontjai nyitották a második etapot, erre Farr válaszolt, majd Kromah talált be az alapvonalról. Shepard hármasával zárkózott az Alba, időt kért a hazai egylet.  Smith vétett technikai hibát, Lóránt pontjaival araszolt előre az Alba, de hat pontnál közelebb nem tudott jönni.  Aztán Keller Ákos jóvoltából igen, előbb védőlepattanót szerzett, majd az ellenfél palánkjánál jeleskedett, 39-36-ra zárkódozott az Alba, a hazai tréner, Gasper Potocnik időt kért.  Smith zsákolt, Lóránt és Markovic révén pedig egy pontra közelített az Alba Fehérvár Puebla Plus, ám a vezetést nem tudta átvenni, Csorvási gyötörte a labdát a gyűrűbe, 46-43. Lóránt egyenlített, a kék-fehérek csapatkapitánya nem ismert elveszett labdát, félidőben 46-46 állt az eredményjelzőn.

Fordulás után villámrajtot vett az Alba, Shepard két-, Mohammed hárompontos kosárral jelentkezett, Csorvási jóvoltából érkezett közelebb a házigazda, 48-51. Aztán utóbbi adott sapkát Taylornak, ám a következő akciónál Shepardot már nem tudta megállítani. Keller Ákos eszén sikerült túljárnia a palánk alatt, ám a bónusz büntetőt nem dobta be. Aztán mindkét center beköszönt középtávolról, Mohammed pedig jól célzott kintről, megugrottak a látogatók, 52-58. Keller Ákos helyett Markovic lépett parkettre, a gyengén játszó Taylor helyett pedig Mohammed kezdett irányítani. Túl azon, hogy jól osztogatott, pontokat is szerzett, hatpontos, fehérvári vezetésnél a hazaiak időt kértek.  Hatalmas harc zajlott a parketten, őrizték előnyüket a kék-fehérek. Gibbs dobott hármast lehetetlen szögből, Farr zsákolt, a harmadik negyedet Gibbs újabb triplája zárta, 66-68.

A kispadról visszatérő Taylor elkapta a fonalat, ismét elléptek a vendégek, Ferencz kinti dobása beszédült, ám Farr zsákolását követően újra visszatért a hatpontos differencia, 69-75. Ez zajlott a folytatásban is, Ferencz kinti dobására Farr reagált és húzta a labdát közelről a gyűrűbe. Mohammed látványos hármasával 76-80-ra alakult az eredmény, aztán Keller Ákos is betalált, a Körmend időt kért. Lóránt hármasa célba ért, mielőtt megnyugodhattak volna a fehérváriak, Gibbs volt eredményes, 80-85. Dzunic időt kért a vége előtt négy perccel, nyugalomra intett, Kromah és Smith révén egyenlített a Körmend, sőt, Ferencz majdnem félpályás hármasával vezetett is (88-85), Dzunic időt kért.  Farr kipontozódott, Ferencz megint beszórt egy hármast, a vége előtt másfél perccel a fehérvári tréner újra időt kért. Aztán szövegért kapott technikai hibát az albás kispad – a bírók ezen időszakban nem mértek azonos mércével -, a hazaiak végül hatalmas csatában győztek, 96-89-re.

Egis Körmend–Alba Fehérvár-Puebla Plus 96-89 (26-18, 20-28, 20-22, 30-21)

Körmendi Városi Sportcsarnok, 2100 néző, vezette: Papp P., Farkas G., Söjtöry T. (Forrai S.)

Egis Körmend: Gibbs 19/9, Smith 13/9, Ferencz 28/21, Kromah 19/6, Csorvási 17. Csere: Németh -. Vezetőedző: Gasper Potocnik

Alba: Taylor 7/3, Mohammed 19/9, Shepard 19/3, Lóránt P. 24/6, Keller Á. 7. Csere: Farr 9, Markovics 4, Keller I -. Vezetőedző: Dzunic Branislav

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!