Sport

2017.03.21. 20:05

Utánpótlás kosártorna - Az EYBL középdöntőjét bonyolítják, két fiú korosztályban

Székesfehérvár - Csütörtöktől vasárnapig az U15-ös és az U17-es korosztályban rendezik az európai tehetségek versenyét, két helyszínen.

Horog László

Nagy fába vágta a fejszéjét a fehérvári utánpótlás, ugyanis egyszerre két helyszínen és két korosztályban rendeznek rangos, nemzetközi seregszemlét. A 15 és a 17 éven aluli korosztályok viaskodnak a Csónakázó-tónál található MKOSZ-teremben, valamint az Alba Regia Sportcsarnokban. Előbbi helyszínen csak csütörtökön pattog a labda, ugyanis aznap az Alba felnőtt együttese bajnoki mérkőzést vív a Gáz utcában, péntektől vasárnap estig az összes mérkőzésre az Alba kosarasainak otthonában kerül sor.

Az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke közölte, a klub számára nem csak a jelen sikerei fontosak, az utánpótlás nevelése is. Szívből reméli, hogy azok a fiatalok, akik most szóhoz jutnak, pár év múlva a felnőtt csapatban szerepelnek.

Peresztegi Nagy Ákos és Hegedűs Péter csapatai lépnek pályára Fotó: Horog László

Mészáros Attila alpolgármester megköszönte a rendezvény szervezőinek, hogy ismét jelentős, korosztályos seregszemlére kerül sor a koronázó városban. Valamint arra biztatott mindenkit, hogy látogasson ki a hagyományoknak megfelelően ezúttal is ingyenes rendezvényre.

Az U15-ös csapatot irányító Hegedűs Péter kiemelte, játékosaitól azt várja, hogy becsülettel küzdjenek. Két csapattal már találkoztak korábban, a többi együttes is komoly játékerőt képvisel.

Az U17-es brigád mestere, Peresztegi Nagy Ákos elmondta, a finn Mukival és a cseh Prágával már viaskodtak, szoros vereségeket szenvedtek. Reméli, hazai pályán sikerül győzedelmeskedniük.

Az Alba U17-es gárdája csütörtökön 18 órakor, az U15-es pedig 20 órakor kezd az MKOSZ-teremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!