Sport

2017.03.25. 20:35

Futottak a Vác után - Kikapott az Alba FKC

A bajnokságban hetedik helyen álló Alba FKC a Duna-parti városba látogatott, ahol a fehérváriak sajnos 31-18-as vereséget szenvedtek.

Horog László

Az NB I-es tabellán ötvenszázalékos mérleggel, 7 győzelemmel és ugyanennyi vereséggel álló fehérvári női kézilabdázók Vácra látogattak, a Pest megyei település együttesével az utóbbi években nagy csatákat vívnak, váltakozó sikerrel. Utoljára október első napján találkoztak, a fehérvári derbit a házigazdák 14-11-es félidő után magabiztosan, 31-25-re nyerték, ezzel az eredménnyel ezúttal is kiegyeztek volna, sőt, szorosabb sikerrel is. Különösen annak fényében, hogy a váciak a bajnokságban eddig öt ponttal többet szereztek.

Biljana Bandelier volt az egyik legeredményesebb Alba Fehérvár-játékos, de ez most kevés volt Fotó: Molnár Artúr

Soós Viktória lőtte az első gólt, erre Hajduch Csenge a szélről válaszolt, a várt fehérvári vezetés helyett váci gólok következtek, Radosavljevic és az öt éve a világ legjobbjának választott brazil szélső, Nascimento köszönt be, majd Tilinger volt eredményes, 3-2. Zsinórban három hazai találat született, amiben komoly szerepet játszott, hogy Bandelier kétperces kiállítást kapott. Mendy hozta közelebb a látogatókat, Radosavljevic góljára pedig Lavko felelt, 7-4. A rendkívül lelkes és jól is játszó hazaiak hirtelenjében elléptek, kihasználták a bizonytalankodó fehérváriak hibáit, Soós, Nascimento és Radosavljevic ismét feliratkozott a góllövők közé, 10-4. Az eredmény nem sokal jóval kecsegtetett, a szezon előtt Vácról Fehérvárra szerződő balszélső, Pelczéder kozmetikázott az eredményen, majd a másik szélső, Májer Krisztina is beköszönt, 10-6. A beállós Helembai, majd kétszer Nascimento zörgette meg a hálót, ismét jelentőssé vált a különbség, a fehérváriak elképesztő ziccereket hagytak ki, a beállós Klikovac négyszer állt a kapussal szemben, de betalálni nem tudott, vagy a kapufát találta el, vagy mellé lőtt, vagy a kapusba. A vendégek kapujában a labdával nem igazán találkozó Herr Orsolyát Sipeki váltotta, a félidő zárása előtt öt perccel Bandelier faragott a hátrányon, 13-7, de még így is nagyon messze jártak a házigazdák. Temes révén még távolabb, az első félidőt Tilinger sikeres büntetője zárta le, 14-8.

A második játékrészt Bandelier találata vezette fel, a szerb átlövő rövidesen ismét beköszönt, aztán megakadt a gépezet, olyannyira, hogy 15-10-es állást követően a házigazdáknak minden sikerült, a fehérváriaknak semmi. A vendégek a legnagyobb lehetőségeket is elrontották, viszont a hazaiak Helembai vezérletével minden akciójukat góllal fejezték be, rémisztő 22-10 virított az eredményjelzőn. Tilinger hetesből, Piedade akcióból kozmetikázott az eredményen, de a zárás előtt húsz perccel így is tíz találat volt a differencia. A folytatásban felváltva estek a gólok, Basic találatára Kazai, Temes és Radosavljevic sikerrel végigvitt akciójára pedig kétszer Bandelier felelt, 25-15. Jovetic és Szondi révén megint egy tucat volt közte, Májer és Kazai betalált ugyan, ám a végére három hazai gól maradt, 31-18-ra nyert a Vác a rendkívül indiszponált Alba ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!