Sport

2017.03.09. 09:46

Együtt sakkozott a család

Székesfehérvár - A Szent Imre Általános Iskola és Óvoda ötödik alkalommal hirdette meg 3. és 4. évfolyamos tanulóik és családtagjaik számára a hagyományos családi sakkversenyt.

Ferencz Balázs

A megmérettetésen 37 család, összesen 74 fő mérte össze tudását. Egy családi csapat két főből állt. Az 1. táblán az alsós tanulók, a 2. táblán a családtagja (szülő, testvér, rokon) játszott. A verseny nyolc csoportban, létszámtól függően körmérkőzéses, illetve 5 fordulós svájci rendszerben, 12 perces játékidővel zajlott. A családok győztes tanulói:

3/a oszt.: Demeter Roland ill. Szili Luca; 3/b oszt.: Fekete Csaba és Koncz-Kiss Lili; 4/a oszt.: Jilling Levente és Bakó Hanna; 4/b oszt.: Barabás Attila és Biró Anna Boglárka

- A gyerekek már hetek óta izgatottan készültek a megmérettetésre. Az induló nagy létszám is jelzi a gyerekek dicséretre méltó lelkesedését és a szülők pozitív hozzáállását. Ennek is köszönhető, hogy tanulóink igen jól szerepelnek különböző versenyeken. A városi illetve megyei diákolimpiát megnyerve több tanulónk is bejutott az országos diákolimpia döntőjébe, mind egyéniben, mind csapatban - mesélte büszkén Pereszteginé Klári néni, az iskola sakkoktatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!