Sport

2017.02.11. 20:25

Mindkét felkészülési meccsét megnyerte a Vidi

A téli felkészülési időszak utolsó napját alaposan megnyomta a Videoton, szombaton déltől a Szombathely, négy órától a Slovan Bratislava együttesével csapott össze a magyar pontvadászat őszi bajnoka.

Dévai Nándor Csaba

Videoton FC-Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)

Játékvezető: Németh Ádám

Videoton FC: Horváth T. - Szolnoki, Fejes, Varga, Sejben (Lencsés 45.) - Géresi, Pölöskei, Simon Á., Bévárdi - Bódi, Barczi. Vezetőedző: Henning Berg.

Haladás: Gyurján - Wils, Devecseri, Bosnjak, Polgár - Halmosi, Iszlai, Rácz, Mészáros - Jagodics, Williams. Vezetőedző: Mészöly Géza.

Gólszerző: Bódi (2.)

Annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben néhol már tavasziasra fordult az időjárás, csípős hidegben melegítettek a csapatok Felcsúton. Azonban sem a zord időjárás, sem a kezdőrúgást megelőző tizenöt perces csúszás nem zavarta meg a Henning Berg vezette Videotont, és Bódi gyönyörű ballábas lövését követően már a második percben a szombathelyiek kapujában pihent a labda. 1-0. A 9. percben a hazai tizenhatos sarkánál végezhetett el szabadrúgást a Haladás, a veszélyesen csapódó labdát Géresinek kellett kifejelnie. Az egész mérkőzésen nagyon aktív szombathelyi támadó, Williams a 25. percben alaposan megtornáztatta Horvá-thot, de a Videoton hálóőre a helyén volt. Ezt követően kissé lelassult a mérkőzés, főleg a mezőnyben, sok technikai hibával, rossz passzal fűszerezve folyt a játék. Az első játékrészben mutatott gyengébb játék után minden játékosban buzgott a bizonyítási vágy, az 52. percben Williams lövése szállt el nem sokkal a Vidi kapuja mellett, majd Rácz lövését kellett Horváthnak hárítania. Azok után, hogy a 61. percben a vendégeknél Celvante váltotta Halmosit, pluszlendületet kapott a Haladás, a Videoton védelme azonban jelesre vizsgázott, minden próbálkozás lepattant a védősorról. A végére jutott még egy Videoton-helyzet is, Géresi azonban az utolsó pillanatban rossz döntést hozott.

Bódi Ádám (fehérben) korán betalált a Haladás kapujába, ez pedig győzelmet ért a Videoton FC-nek Fotó: Koppán Viktor

Videoton FC-SK Slovan Bratislava 2-0 (1-0)

Videoton FC: Kovácsik - Stopira, Juhász, Vinicius, Nego - Suljic, Pátkai, Varga, Hadzic - Lazovic, Scsepovics. Vezetőedző: Henning Berg.

Slovan Bratislava: Mucha - Kubik, Rundic, Saláta, Sekulic - De Sa, De Kamps, Kona - Cavric, Priskin. Vezetőedző: Ivan Vukomanovic

Gólsz.: Lazovics (44., 75.)

A nap második mérkőzésen a szlovák bajnokság egyik kirakatcsapata, a Priskin Tamást soraiban tudó Slovan Bratislava volt a tavaszi idényre készülő Videoton ellenfele. Nem teketóriáztak sokáig a csapatok, az első pillanattól nagyon pörgős, eseménydús összecsapással melegítettek a felek a bajnoki rajtra. A 10. percben egy gyönyörű kontra végén Scsepovics lőtte be a labdát középre, Hadzic azonban fölé bombázott, pedig ennél több volt az akcióban. A 44. percben már semmi sem mentette meg a vendégeket a góltól, Lazovictól indult egy gyönyörű akció, aminek a végén ugyanő pazar mozdulattal helyezte a labdát a pozsonyiak kapujába. 1-0.

Az 54. percben Juhász indult meg gyönyörűen, és Joeri De Kamps egy sárga lapot érő, igen csúnya belépője kellett ahhoz, hogy a vendégek megállítsák a Vidi kapitányát. A hatvanadik és hetvenedik perc között enyhe mezőnyfölényben játszottak a pozsonyiak, gólt viszont a Videoton tudott szerezni. A 75. percben Lazovic indult meg nagy lendülettel a vendégkapu felé, majd egy gyönyörű háromszögezés után ő is kapta vissza, és már csak az üres kapuba kellett lőnie a labdát. 2-0. A szemkápráztató találat után ismét visszaállt a Vidi, ám így is meggyőző, olykor igen technikás játékkal és kétgólos győzelemmel hangolt a bajnoki rajtra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!