Sport

2017.02.27. 10:45

Három tavaszi fellépésén két egységet gyűjtött az Alba-Máv-Előre SC csapata

Székesfehérvár – A férfi kézilabda NBI/B 16. fordulójában az Alba heroikus küzdelemben maradt alul a pécsiekkel szemben vasárnap este.

Krebsz András

Alba-Máv-Előre SC–Pécsi VSE 27-29 (11-13).

VOK, 100 néző, vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.

Alba-Máv Pulai – Major 3, Bárdos 2 (1), SCHEKK 7, Vörös, Venczel 3 (3), Balogh 1. Csere: Lakatos (kapus), GYIMESI 10, Zsigmond 1. Vezetőedző: Kurán István.

A Dabas elleni bravúrgyőzelmén felbuzdulva ismét fittyet hányt volna a papírformára a fehérvári alakulat, ám az már a pécsiek bemelegítésén látszott, a kellemetlen vendég szerepére készültek a mecsekaljaiak.

Az exválogatott Szente Gáborral a kapujukban villámrajtot vettek a vendégek, hamar ötgólos hátrányban találták magukat a jobbára távoli, de hatástalan lövésekkel kísérletező fehér mezesek. Gyimesi Máté pályára küldésével aztán felpezsdült az addig igencsak egyhangú mérkőzés: a hazai jobbátlövő találatai valamint a kiharcolt hétméteresek faragtak a különbségből. Az emberelőnyös szituációkból azonban rendre negatívan jött ki az Alba, így annak ellenére, hogy a pécsi gárda kívülről szinte teljesen veszélytelenné vált, nem sikerült egalizálni a szünetre.

A második játékrészben Schekk András és Gyimesi átlövéseivel 15-15-nél utolérte a pécsieket a Kurán-legénység, innentől kezdve idegölő csata bontakozott ki a játéktéren. A gyakorlatilag két cserével játszó Alba-Máv nem bírta el, hogy beállóból és balszélről mindössze egyszer-egyszer zörgette meg a végig magabiztosan védő Szente hálóját, így hiába küzdöttek nagyot, pont nélkül maradtak Pulaikék.

A kezdésnél bennmaradtunk az öltözőben. Hiába fordítottunk mínusz hatról, kevesen vagyunk, elfáradtunk a végére – értékelt Kurán István, a fehérváriak trénere a végső dudaszót követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!