Sport

2017.01.16. 15:29

Elindította a labdarúgó játékvezetői tanfolyamot az FMLSZ

Székesfehérvár - Megyénkben elkezdődött a játékvezetők képzése az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága szervezésében.

Káldor András

A Magyar Labdarúgó Szövetség minden évben, hagyományosan megszervezi az alapfokú labdarúgó játékvezető tanfolyamot, és nem volt másképp 2017 elején sem. Országszerte valamennyi megyében, és Budapesten, és természetesen Fejér megyében is elkezdődött a tanfolyam szombaton.

A játékvezető bizottság elnöksége köszöntötte a megjelenteket, elsőként Arany Tamás elnök tartott tájékoztatót, amelyben ismertette a tanfolyam menetét, elvárásokat.

A Művészetek Házában tartja a foglalkozásokat az MLSZ FM Igazgatósága Játékvezetői Bizottsága Fotó: a szerző

Szó esett a játékvezetés szépségéről, a magyar játékvezetés eddigi sikereiről, a feljebb kerülési lehetőségekről. Elmondta, hogy az elméleti képzés mellett nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlati foglalkozásokra is. A 65 órás oktatás után a jelöltek írásbeli, gyakorlati és szóbeli vizsgán, valamint fizikai teszten mutathatják be felkészültségüket, akik a sikeres próbatételek után bajnoki mérkőzéseken is bizonyíthatnak. Majd Kincses Tibor alelnök-instruktor ismertette a képzés tematikáját, ezután, pedig az adminisztrációt követően valamennyi jelentkező megerősítette, hogy komoly szándékaik vannak a jövőben a játékvezetéssel.

- Szeretnénk tájékoztatni az érdeklődőket, hogy továbbra is van lehetőség bekapcsolódni a munkába, a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottsága a következő hetekben is várja a jelentkezőket! - tette hozzá Arany Tamás elnök.

További részleteket a www.jatekvezetoleszek.hu oldalon, valamint az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságnál tudhatnak meg azok, akik lemaradtak a kezdésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!