Sport

2017.01.10. 18:03

A 23 éves Huszár Kitti szakított szeretett sportágával

Székesfehérvár - Az ARAK karácsonyi ünnepségén búcsúztatta kétszeres ifi-, és kétszeres junior bajnok hármasugróját, Huszár Kittit.

Ferencz Balázs

A felnőttként két negyedik helyet szerző, a 4x100 méteres váltóval ezüstérmet gyűjtő atléta 23 évesen fejezte be a versenyzést.

Nem volt könnyű leszervezni az interjút Huszár Kittivel, az ARAK-ban 16 éven át sportoló atlétával sokadik nekifutásra sikerült beszélgetnünk.

- Nehezebb utolérni Önt, mint a kétszeres hármasugró világbajnokot, Tatjana Lebegyevát...

- Azért nem - nevet. - Egy magánklinikán dolgozom, mint gyógymasszőr, reggel 8-tól délután ötig jönnek a betegek folyamatosan.

Fotó: Molnár Artúr

- Hogy jött az elhatározás, hogy felhagy az atlétikával?

- 16 év után kellett meghoznom ezt a nagyon nehéz döntést. Már nyáron gondolkodtam ezen, hiszen az egyetem után kaptam egy lehetőséget Mohácsi főorvos úrnál. A versenyzés mellett dolgoztam, s éreztem, hogy nem lesz ez így jó. 8-9 órás munka után nem tudtam olyan edzésteljesítményt nyújtani, amivel szívesen versenyeznék. Edzőmmel, Olasz Tamással is hónapokon keresztül próbálkoztunk, kevesebbet edzettem, inkább hétvégén is tréningeztem, de nem volt az igazi. Így az eredmény sem jött volna.

- Nem volt megélhetést biztosító perspektíva a sportban?

- Mi nem kaptunk fizetést, s 23 évesen neki kellett állnom dolgozni, pénzt keresni, jövőt építeni.

- Hiányzik az atlétika?

- Nagyon. Ezért néha kijárok a pályára, edzegetek, beszélgetek. Olasz Tamás, az edzőm is hiányzik, hiszen nagyon sokat köszönhetek neki.

Fotó: Molnár Artúr

- Mi a legkedvesebb emléke az atlétika pályáról?

- Talán az, amikor még a sóstói atlétikai stadionban 2010-ben, első ifjúsági országos bajnokságomon, három hónapnyi hármasugrás-gyakorlás után az esélyesebb Bese Zsófiát le tudtam győzni, s aranyérmet szereztem.

- Azért nem maradt sport nélkül...

- Tavaly, egy barátnőm invitálásra kezdtem el jégkorongozni. Korizni tudtam, a jégkorongot szurkolóként is imádom, így kipróbáltam. Megtetszett, s a dunaújvárosi felnőtt csapat balszélsője vagyok. Heti két edzés mellett egy mérkőzés a program. Nagyon jól megy, a harmadik helyen állunk, s remélem meg is tartjuk ezt a pozíciót. Ez az újabb szerelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!