Sport

2016.12.09. 21:35

A Volán Fehérvár világbajnok öttusázójával fürdőztek a diákok

Székesfehérvár - Rendhagyó testnevelés órán vettek részt a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 6.a osztályos tanulói: Kovács Saroltával úszhattak.

Ferencz Balázs

A Küzdj meg a bajnokkal! Alapítvány - amely jó kapcsolatot ápol a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a Magyar Szabadidősport Szövetséggel - az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságának támogatásával hívta életre a Küzdj meg a bajnokkal! elnevezésű programot. Ennek keretében az iskolások olimpikonokkal, világbajnokokkal, élsportolókkal mozoghatnak együtt.

- Az elsődleges szempont, hogy olyan pozitív impulzusok érjék a gyerekeket, melyek a sportos, egészségtudatos és környezettudatos életmódra inspirálják őket. A  program bevált, 12 helyszínnel bővült a sorozat, amely a mindennapos testnevelésre épül - mondta Süli András, főszervező. A vörösmatys diákoknak Kovács Sarolta, világbajnok öttusázó tartott bemelegítést a medence partján, majd a vízben vívott sorversenybe is beszállt. A Volán Fehérvár pentatlonistája pár évvel ezelőtt sikerrel zárt egy öttusaedzői tanfolyamot is.

Kovács Sarolta (b2) erősítette a Vörösmarty hatodikosait  Fotó: Koppán Viktor

- Nagyon szeretek a gyerekekkel foglalkozni. Nem áll távol tőlem, hogy tanító néni legyek, vagy 10 éves kor alatti kicsikkel foglalkozzam. Nagyon feltöltődöm egy ilyen foglalkozás után. Fontos, hogy figyeljenek a gyerekek az egészségükre és a környezetükre. Az utóbbi pár évben, főleg a párom, Demeter Bence hatására odafigyelünk a szelektív hulladékgyűjtésre és az egészséges táplálkozásra.

Kovács Sarolta öttusázó sporttársaival háromhetes tatai edzőtáboron vannak túl, most itthon alapoznak. Februárban lesz a versenyévad első versenye.

- Az öttusa sportág most nagy változásokon megy keresztül. Ha új szövetségi kapitányunk lesz, akkor elképzelhető, hogy más felkészülési módszerrel kell dolgozni. Még nem tudom, hogy mit hoz a jövő - vélekedett Saci a szövetségben a napokban lezajlott elnökváltásról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!