Sport

2016.12.23. 20:20

Két meccsen hat pontot faragott a Volán a Znojmo elleni hátrányából

Znojmo - Akárcsak kedden, a Znojmo ellen korcsolyázott jégre a Volán a jégkorong EBEL-ben, de ezúttal idegenben.

Ferencz Balázs

Nem mondhatjuk, hogy nyerni jár a Volán Znojmóba. Legutoljára 2013 szeptemberében nyert a Fehérvár Csehországban. Az akkori győzelmet azóta sorozatban immár hét znojmói diadal követte. De a csehek 2011-es EBEL-debütálása óta is csupán 3 alkalommal sikerült nyerni az eddigi 12 mérkőzésen.

A keddi fehérvári vereség hatására a Znojmo a nyolcadik helyre csúszott vissza, ezzel egy hellyel és 6 ponttal állt a FAV19 előtt.

Antonin Manavian (kékben) és a fehérvári védelem egy gólon tartotta a Znojmo támadóit Fotó: Koppán Viktor

A Fehérvárban a mostani mérkőzésen mutatkozott be Adrien Lemay, aki Hetényi Zoltán betegsége miatt kezdett a kapuban, míg a frissen igazolt Mike Vernace is először húzta magára a kék-fehér mezt. Ám ők sem tudták megakadályozni, hogy korán előnybe kerüljön a Znojmo, az első emberelőnyüket rögtön kihasználták a hazaiak.

Tomas lövését még védte Lemay, de Boruta duplázása már a kapuban kötött ki, 1-0. Egyenlő létszámnál Bodo került óriási helyzetbe, a kapuból kikorcsolyázó Nechvatal mellett azonban nem sikerült a hálóba juttatni a korongot. A játékvezetők felváltva osztogatták a két perceket a csapatoknak, a második fehérvári létszámfölény idején Manavian, majd Sarauer is próbálkozott, de most sem jött a gól. A harmad végére kiegyenlítődött a játék, így a csapatok soványka hazai vezetéssel vonultak az öltözőbe.

A középső játékrész elejét biztosan nem szívesen nézte Benoit Laporte, nagyon nyomott a Znojmo, a Volán inkább a kontrákat igyekezett kihasználni. Egy ilyen lehetőségből indult meg Sárpátki Tamás és Vas János, végül utóbbi lövését hárította Nechvatal. A harmad közepén Kóger Dániel kapott kétperces kiállítást, de a hazaiak nem sokat riogatták az amúgy kiválóan védő Lemayt. Teljes létszámnál újra Maylan került ziccerbe, sajnos a korong centikkel elszáguldott a kapu mellett.

Hat perccel a vége előtt Manavian küldött kapura egy rakétát távolról, a hárító Nechvatalnak Szabó Krisztián odapiszkált, így egy kisebb ökölpárbaj alakult ki a kapu előtt, ami felpezsdítette kicsit a fiúkat. A harmad hajrájában Lemay kapuja előtt zajlott főleg a játék, de a debütáló kapus hárította a hazai lövéseket.

A harmadik harmadban felpörgött a Volán, Kóger, majd Sarauer is egyenlíthetett volna, de ez végül Chris Bodonak sikerült, aki az Erdély Csanádtól kapott passzt lőtte a hálóba, 1-1. Felcserélődtek a szerepek, támadott a FAV 19, kontrázott a Znojmo. Ám végül egy újabb Erdély-Bodo összjáték zárult góllal, ismét utóbbi volt eredményes, 1-2. Az utolsó öt percben nagy nyomás nehezedett Lemay kapujára, volt amikor a vas mentette meg a fehérváriakat, de nagyon fogytak a percek.

Egy perccel a vége előtt Nechvatal lekorcsolyázott, Sárpátki startolt egy előrelőtt korongra, amit az alapvonalnál el is ért, és az üres kapuba lőtt, 1-3. A Volán idegenben is legyőzte a Znojmót, már csak három pont a hátrány.

Orli Znojmo-Fehérvár AV19

1-3 (1-0, 0-0, 0-3)

Znojmo, 2842 néző, V: Bulovec, Piragic (Németh, Soós)

Znojmo: Nechvatal (Schwarz) - Sulak, Stehlik, Hughesman, Bartos, Yellow Horn - Lakos, Kaderavek, Podesva (1), Pucher, Lattner - Biro, Boruta 1, Tomas (1), Wronka, Seda - Csamango, Vodny, Györi, Spacek. Vezetőedző:
Jiri Reznar.

Fehérvár AV19: Lemay (Rajna) - Schiestel, Manavian, Beauregard, Maylan, Orban B. - Owens, Vernace, Erdély (2), Vas, Sárpátki 1 - Szirányi, Szabó D., Kocsis, Reisz, Szabó-Pál K. - Szaller, Láday, Kóger (1), Sarauer (1), Bodo 2. Vezetőedző: Benoit Laporte.

Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!