Sport

2016.12.19. 17:59

Fa tartja pozícióját

Székesfehérvár - 43 nappal és 5 órával a Vendée Globe egyszemélyes Földkerülő vitorlásverseny rajtja után Fa Nándor a 10. helyen hajózott a Spirit of Hungary, 60 lábas hajójával.

Ferencz Balázs

A székesfehérvári skipper, Fa Nándor már közvetlen vetélytárs nélkül robog a Déli óceánon, miután a francia Stephane Le Diraison árboctörés miatt feladni kényszerült a versenyt. Le Diraisonnal több mint egy hete taktikus páros csatát vívott a Spirit of Hungary.

4 méteres, agresszív hullámok, és váltakozó szél nehezíti Fa Nándor dolgát, aki hétfőn reggel így üzent hajónaplójában: „megyek most É-K-nek, mert arra vannak a szelek és arra visz a routing. Így lesz szerintem is a legjobb, onnan lesz csatlakozás tovább. Fölmegyek majdnem Tasmániáig, majd ismét lefelé. Így megy ez, ahogy követjük a ciklonokat, frontokat. ... és egy kis kezelés, ha van idő rá... valamikor beütöttem a könyököm, ez itt gyakran megesik, kezelem, ha van időm két vitorla akció közt lehántani magamról a vizes gúnyát, de nem egyszerű... Minden rendben van, megborotválkoztam, haladok, jól vagyok." - írta Fa Nándor, aki hétfő este 7400 km-re hajózott a versenyben vezető Armel LeCléac'h mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!