Sport

2016.12.16. 19:42

Eredményes évet zártak az Alba Öttusa SE pentatlonistái

Székesfehérvár - Volt mit ünnepelnie az Alba Öttusa Sport Egyesület edzőinek és versenyzőinek, 2016-ban a klub megszerezte első felnőtt világbajnoki címét.

Ferencz Balázs

Alekszejev Tamara csapatban lett felnőtt világbajnok Moszkvában, az Alba Öttusa SE általa érte el fennállása eddigi legkiemelkedőbb eredményét. Nem véletlenül választotta a klub az Év női versenyzőjének, s nem hiába lett a legjobb férfi öttusázó Strobl Krisztián, aki a felnőtt ob-n lett ezüstérmes. Az AÖSE vezetősége - Zámbó Csaba elnök, Mészöly Gábor és Komlódy Zsolt szakmai vezetők - díjazták a nemzetközi porondon szereplő öttusázókat is, Alekszejev Tamarát, Ormándi Rebekát, Strobl Anitát, Turbucz Annát és Strobl Krisztiánt. Zámbó Csaba örömtelinek nevezte, hogy 2016-ban két saját lovat sikerült vásárolnia az egyesületnek, s keresték a lehetőségét egy öttusabázis kialakításának is.

Az Alba Öttusa SE vezetősége - Zámbó Csaba (b) és Mészöly Gábor (b2) - először díjazta vándorserleggel az év legjobbjait, Alekszejev Tamarát (j) és Strobl Krisztiánt (j2) Fotó: Amatőr felvétel

A Vörösmarty iskolában 150 nm-es öltözőt építenének, kicserélnék a nyílászárókat és felújítanák a padlóburkolatot. Az otthonteremtésben a Magyar Öttusa Szövetség 10 millió forinttal támogatja az egyesületet. Erről már a december 5-én újonnan megválasztott szövetségi elnök, Bretz Gyula beszélt az évzárón, aki hozzátette, sportolócentrikus szövetséget szeretne irányítani a jövőben. Az önkormányzat nevében Östör Annamária, egészségügyi és sporttanácsnok kívánt eredményes szereplést a jövőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!