Sport

2016.12.19. 22:15

Eredményes évet zárt az ARAK

Székesfehérvár - Több száz atléta népesítette be a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központ futófolyosóját. 2016 utolsó napjaiban azonban nem versenyeztek a fehérvári fiatalok, hanem évet zártak.

Ferencz Balázs

Mégpedig ünnepélyes évzárót tartottak az ARAK Utánpótlás Akadémia versenyzői, edzői és vezetői. Az ARAK szokásaihoz híven impozáns, lélekemelő karácsonyi műsorral rukkolt elő, s az egyesület eredményei sem törpültek el 2016-ban.

418 igazolt atléta sportol az ARAK-ban, versenyzői 40 bajnoki címet szereztek 2016-ban Fotó: Koppán Viktor

- A munkánkat az eredményeink alapján ítélik meg - fogalmazott Hirt Károly, az ARAK elnöke. - 40 bajnoki címet szereztek atlétáink, 105 alkalommal álltak dobogón, 12 atlétát adtunk a válogatott kereteknek. De nem csak az eredményekben múltuk felül a korábbi éveket, hanem az igazolt sportolók létszámában is. Az alapokat letettük ahhoz, hogy hosszú távon nemzetközi szintű versenyzőket neveljünk - értékelt az elnök, aki köszönetet mondott munkatársainak és a támogatóknak.

- A 2016-os évben megvalósítottuk mindazt, amit kitűztünk célként 2014-ben, amikor utánpótlás akadémiára jelölték az egyesületünket - mondta Tölgyesi Előd, szakosztály-igazgató. - Mind az edzőcsoportok számának alakulása, mind az edzők létszámának növelése, mindpedig a már meglévő csoportok foglalkoztatása és versenyeztetése tekintetében sikerült előrelépni. A 2016-os magyar bajnokságokon egyértelműen meglátszódik a mennyiség és a minőség is.

Soha nem látott első nyolc helyezést sikerült elérnünk. Több mint 200 alkalommal végeztek az első nyolc hely valamelyikén az atlétáink. A minőség az országos bajnokságokon túl nemzetközi szinten is megmérettetésre kerül, e tekintetben is jól állunk, hiszen hat serdülő válogatottunk volt, hét ifi- és két junior-, valamint még további három idősebb korosztályú válogatott versenyzővel büszkélkedhettünk.

Az ARAK Up. Akadémián 418 igazolt versenyző sportol. A tervek között már nem a növekedés, hanem a további minőségi javulás a cél. László Dávid, Szabó Dániel, Mátó Sára, Siskó Zsófia, Huszár Kitti, Budai Boglárka, Darabos Alíz és Pisch Milán teljesítettek kiemelkedően idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!