Sport

2016.12.09. 21:35

Az Acélbikák másodszor is legyőzték a Fehérvári Titánokat

A megyei rivális Dunaújvárosi Acélbikákhoz látogatott a Fehérvári Titánok a jégkorong Mol Ligában.

Szupkai Gábor

Ahhoz még korán van, hogy ilyet kijelentsünk, mert a DAB matematikailag még nem, de alapvetően már most szinte biztosra veheti a playoffot. Az újváros inkább arra figyel, hogy az első négy közé kerüljön, hogy majd a hazai pálya előnyét élvezve kezdhesse a rájátszást. A Titánoknak viszont a legjobb nyolc sincs még meg. Bár jelenleg a hetedik helyen állnak Kóger István tanítványai, ám a mögöttük található Ferencváros egy meccsel kevesebbet játszott, és a Dunarea Galati hátránya sem behozhatatlan. Tehát nagyon kellenének a pontok a Volánnak, amely rendes játékidőben november 11-én nyert utoljára.

Ebben a szezonban ez a harmadik tétmeccse egymás ellen a két csapatnak. A bajnokságban a szezon elején egy bivalyerős első harmadot produkálva verték az Acélbikák végül 5-2-re az akkor még tapasztalatlan fiatalokból álló fehérváriakat.

A következő összecsapásra a kupában került sor, ahol némileg szorosabb volt már az eredmény, és csak a legvégén sikerült a Dunaújvárosnak bebiztosítani a 3-1-es sikert.

Az első hazai gól után repültek a macik a gyermekosztálynak  Fotó: Zsedrovits Enikő

Nos ezúttal is látszott a két csapat közötti erőkülönbség, de már közel sem volt olyan nyomasztó a hazai fölény, mint szeptemberben. Sőt, a Titánok csattanós választ adtak. A szezon elején a DAB emberhátrányból is betalált az első húsz percben, ezt másolta most Devon Krogh, 0-1. Fehérvári vezetésnél jöhetett az első szünet.

Sajnos a második harmad már közel sem alakult ilyen jól. Azari Zsolt a 36. percben egyenlített (1-1), és ekkor megvalósulhatott a DAB jótékonysági kezdeményezése, a Dobj egy macit a gyermek-osztály javára! elnevezésű akció. A hazaiak idén is a Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet gyermekosztálya betegeinek szeretnének segíteni. A drukkerek ebben partnerek voltak, és hosszú percekig gyűjtögették a korcsolyás lányok a jégre dobált játékokat. Az újrakezdés után szinte másodpercek alatt újra betaláltak az Acélbikák, Németh Péter volt eredményes, 2-1.

Ezt az előnyt pedig már nem engedte ki a keze közül a hazai gárda, és idén harmadszor is a Titánok fölé kerekedett.

Folytatás jövő hét szombaton, a Belgrád ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!