Sport

2016.11.21. 13:18

Nem volt esélye a Gárdonynak - A dunaújvárosi fiatalok meggyőző fölénnyel nyerték a megyei rangadót

A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában „négypontos” rangadón feszült egymásnak a Gárdony-Pázmánd NKSE és a Dunaújvárosi Kohász KA II csapata.

Ferencz Balázs

A hosszanviselt betegség után november 18-án, 18 éves korában elhunyt dunaújvárosi irányító, Horváth Nikolett emlékére gyászszünet előzte meg a két Fejér megyei rivális csatáját. Fontos összecsapás volt a 10. fordulóbeli randevú, hiszen a két együttes közel azonos mérleggel szerepelt eddig.

A DKKA szerzett vezetést, majd nem zárt a vendégek fala, és zsinórban három gólt vágott a Gárdony. Az újvárosi hölgyek gyorsan reagáltak, koncentráltabb védekezés jellemezte játékukat, s gyors támadásaikkal fordítottak (3-5). Gyebrovszki Zita góljaival zárkózott a GPNKSE. A 19. percben Németh Nóra egyenlített (9-9), ráadásul kiharcolt egy kiállítást is, de az újvárosiak emberhátrányból is visszavették a vezetést. Csiszár remekelt a vendégek gólvonala előtt, sőt kiváló indításokkal hozta helyzetbe társait. A lendületesen kézilabdázó és masszívan védekező DKKA tartotta kétgólos előnyét. A hajrában Fekete kapus tartotta a lelket a tóparti lányokban, de a rést nem találták a dunaújvárosi falon (12-16).

Fotó: Koppán Viktor

Flesser gólja nyitotta a második félidőt, majd Kovács bődületes bombáira Urfi kozmetikázott hétméteresből (14-18). Három kapufa után megint Urfi vitte közelebb társait, de az emberelőnnyel nem tudtak mit kezdeni a gárdonyiak, 0-2-vel zárták a fórt. Kapust cserélt a DKKA, Vártok is parádés védésekkel jelentkezett, a hazaiak pedig teljesen szétestek (18-27). Hat perccel a vége előtt már tízgólosra hízott a különbség (20-30), melyből az utolsó perc gólváltásának eredményeként sikerült faragni. A DKKA II a 6. helyre lépett a tabellán, a Gárdony a 8.

Gárdony-Pázmánd NKSE-Dunaújvárosi Kohász KA II 26-35 (12-16)

Gárdony, 300 néző.

GPNKSE: Fekete D., Szendrei (kapusok) - Németh N. 2, Urfi 5, Kuhinkó 1, Flesser 1, Gyebrovszki 7, Selenka 1,Szabó A. 4, Kőszegi 1, Dublinszki, Czakó 3, Gránicz 1, Hamuth, Zs. Nagy, Jaksics. Vezetőedző: Németh Helga.

DKKA II: Csiszár, Vártok (kapusok) - Balogh Sz. 1, Koronczai, Udvardi 2, Nagy Zs. 1, Mihály 2, Berta 6, Fodor 4, Kovács D. 9, Frányó 1, Kemény 7, Braun 1, Ulmann 1. Vezetőedző: Meggyes Rita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!