Sport

2016.11.20. 15:55

Iván bácsi immár halhatatlan

Martonvásár - Egy hónapja a Horváth Ottó Sportcentrumot adták át a kisvárosban, most szombaton pedig újabb sportlétesítmény, a Tóth Iván Sportcsarnok is megnyitotta kapuit.

Szupkai Gábor

Ismét lázban égett a kisváros, már kora reggel érzékelni lehetett, nagyobb a mozgolódás a megszokottnál. Érthető, hiszen átadták a város sportjának legújabb palotáját.

A délelőtt a legfiatalabb korosztályról szólt. A 8-9 éves lányok és fiúk mérkőztek az Érd, illetve a Rácalmás hasonló korú csapataival. A kézilabda igazi szépségeiből ekkor még túl sokat nem láthattunk, de ez itt még nem is volt elvárás. A körítés viszont profi volt, a gyerekek rettentően élvezték, hogy egyenként, név szerint lettek bemutatva, akár a legnagyobbak.

A kicsik után a művészet is rövid időre beköltözött a parkettre, és a Nagy-Kuthy Dance Stúdió fiatal és nagyon apró táncosai mutathatták meg, milyen hasznosan töltik az időt a gyakorlásokon, próbákon.

A legfiatalabbaknak ügyességben még van mit fejlődniük, de keménységben már nincs hiány Fotó: Szupkai Gábor

A délután folyamán már a komoly bajnoki mérkőzéseké volt a főszerep. Martonvásár a kézilabda világtérképén még nem foglal el kiemelt helyet, bezzeg a délutáni bajnoki mérkőzések ellenfelei annál inkább. A női csapat az EHF-kupa győztes Dunaújváros, a férfiak pedig a Bajnokok Ligája döntős Veszprém IV. együttesével játszottak. Persze ezek csak az említett klubok sokadik vonalbeli csapatai, de a merítési lehetőség természetesen nem elhanyagolható. Ennek megfelelően a martonvásári lányok és fiúk is vereséggel nyitottak az új sportcsarnokban, de többek közt emiatt is épült a létesítmény, hogy erősödjön a város sportja. A férfi mérkőzésen a vendégek kispadján a Veszprém egykori kiválósága, a sokszoros magyar válogatott játékos Ivo Diaz irányította a csapatot, aki a nap addigi legnagyobb tapsát is megkapta a teljesen megtelt lelátóról.

Estére is maradt még prog-ram, az ünnepélyes megnyitó és a gálamérkőzés. Igazi megtiszteltetés, ha valakiről még életében elneveznek valamit. Tóth Iván, azaz Iván bácsi ilyen. Hihetetlen mértékű szeretet és tisztelet veszi őt körül. Bár abban mindenki egyetért, nélküle nem létezne a kézilabda Martonvásáron. Már délután is tele volt a lelátó, ám estére ez csak fokozódott. Ahol lehetett, ott ültek, ahol csak tudtak, álltak, és ahogy a névadó besétált a pályára, percekig tartó vastaps köszöntötte. Ezután a város polgármestere, Szabó Tibor, Tessely Zoltán, a Szent László- és Váli-völgyi területfejlesztésért felelős miniszterelnöki biztosa, Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár és Marczinka Zoltán, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai és sportigazgatója mondta el beszédét. Utóbbi a Magyar Kézilabdázásért kitüntető címet adományozta Tóth Ivánnak és a martonvásári kézilabda-csapatnak, amit a szalag átvágása követett. A nap záróakkordja a martonvásári öregfiúk és a Nemzeti Sport képviselőinek mérkőzése volt, amely - ahogy a műsorvezető is mondta - 36-24-es döntetlennel ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!