Sport

2016.10.12. 17:50

Nagy csatában maradt alul az Alba FKC a hétközi bajnokin

Kisvárda - A női kézilabda NB I ötödik fordulójában az újonc Kisvárda Master Good SE vendégeként lépett pályára az Alba Fehérvár KC.

Ferencz Balázs

A kép csalóka, a Kisvárda egyáltalán nem a futottak még kategóriájába tartozó együttes a női NB I-ben. Az újonc gárda több külföldi válogatott játékost tud soraiban, sőt, három, korábban Székesfehérváron is kézilabdázó hölgy is a Kisvárda sikeréért küzd, Szabó Valéria, Lévai Zsófia és Bízik Boglárka is harcba szállt az Alba Fehérvár KC ellen. A hazaiak és a fehérváriak is csak a győzelmet tartották elfogadható eredménynek a hétközi bajnokin. A vendéglátók négy mérkőzésükből csupán egyet nyertek az ötödik fordulóig, vagyis égetően szükségük volt a pontokra, míg az FKC két idegenbeli vereség után legutóbb magabiztos játékkal verte a Vácot.

Pelczéder Orsolya 6 góljával az Alba FKC legeredményesebb játékosa volt Fotó: Koppán Viktor

Kisvárdán is jól kezdett Deli Rita alakulata. Biljana Bandelier találataival szerzett kétgólos előnyt az FKC, a védekezést pedig rettentő szorosra fűzte, a hazaiak csupán a 13. percben lőtték első góljukat. Más kérdés, hogy ez idő alatt nem tudott meglépni az Alba. Az első félidő derekán aztán gólpárbajt vívtak a felek, Lavko találata háromgólos fórt hozott a 22. percben (4-7). Itt azonban megállt a tudomány. A kisvárdai lányok megbabonázták az FKC-t, sorban lőtték góljaikat a hazaiak, még emberhátrányból is betaláltak. Egyenlítettek, majd a szünet előtti utolsó percben Pelczéder góljára a litván válogatott Gedroit válaszolt (8-8).

Fordulás után a Kisvárda maradt lendületben, s egy 4-0-s sorozattal ellépett a fehérváriaktól. Deli Rita némileg rendezni tudta a sorokat, ám a hazaiak percekig őrizni tudták négygólos előnyüket (16-12). Pelczéder góljaival zárkózott az FKC, majd a két edző, Deli Rita és Kovács Péter is sárga lapot kaptak. Lavko és Bandelier is betalált, közel állt az egyenlítéshez az Alba, de Kucerova tartotta a hazai fórt. Futott az eredmény után az Alba, rendre egy gólra zárkózott fel, de az utolsó másfél percben gólképtelen maradt, így a Kisvárda óriási csatában, és nagy meglepetésre legyőzte az Alba FKC-t.

Kisvárda Master Good SE-Alba Fehérvár KC

23-22 (8-8)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!