Sport

2016.10.20. 13:00

Az Alba Öttusa SE és a Volán Fehérvár pentatlonistái is megkezdik a felkészülést

Székesfehérvár - Egy válogatott lovastábor utáni pihenőt követően a jövő héten elindul az alapozás a két székesfehérvári öttusa egyesületnél.

Ferencz Balázs

Október elején a Magyar Öttusa Szövetség szervezésében a hagyományos nagyvázsonyi lovastáborral nyitották a szezont a magyar válogatott keretében helyet kapó pentatlonisták. A klubokban is hamarosan megkezdődik a munka. A héten még egyéni edzéseket végez a Volán Fehérvár két kiválósága, az olimpián is szereplő Kovács Sarolta és Demeter Bence, jövő hétfőtől pedig előalapozást vezényel az edzői stáb a volánosoknak.

- November 10-én Kovács Sacival és Demeter Bencével Katarba utazunk, ahol meghívásos versenyen vesznek részt az öttusázók. A dohai viadal után tudjuk kezdeni az igazi felkészülést a következő idényre - mesélte Korponai István, a Volán Fehérvár vezetőedzője. - Az olimpiai ciklus után úgy döntöttünk, kapjanak egy hosszabb szünetet a versenyzők. Bence az összes kvalifikációs versenyen indult az évben, volt, hogy öt hét alatt három világkupán állt rajthoz. Saci kisebb sérülései miatt nem tudott teljes értékű munkát végezni. Nagyvázsonyban már mindketten lovagoltak, futottak, fociztak. Demeter már vívott a héten, Saci is kezd vívni, de figyelni kell arra, hogy ne újuljon ki a sérülése - tájékoztatott Korponai István, aki azt is elmondta, hogy a katari verseny után három hétig Tatán edzőtáboroznak, ahol főként vívócentrikus munkát végeznek majd. Ráadásul a Volán Fehérvár öttusázói a vívó ob-n is pástra lépnek.

A hagyományos nagyvázsonyi lovastáborral nyitották a szezont a válogatott öttusázók Fotó: pentathlon.hu

Az Alba Öttusa SE versenyzői is „átruccantak" már a vívókhoz, a szegedi vidékbajnokságon Telek Máté egyéniben a második lett a párbajtőrözők között. A klub egyébként hétfőn kezdi a felkészülést. November 7-étől az egyesület összes versenyzője a Bakonyban lovastáborozik, mindeközben Alekszejev Tamara is elutazik a katari pénzdíjas versenyre.

- Háromhetes felvezető időszakkal kezdünk, fokozatosan terhelünk, hétről hétre keményebb lesz a munka - mondta Mészöly Gábor, az Alba Öttusa SE vezetőedzője. - A felnőttek részt vesznek a tatai edzőtáborban, Alekszejev, Ormándi Rebeka és Strobl Krisztián is a válogatottal készül majd. Karácsonykor lesz az első pihentető szakasz, addig kialakul a versenynaptár is, és ennek tükrében lehet összeállítani a felkészülési ciklusokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!