Sport

2016.10.06. 13:15

Megyei I: Alsó- és felsőházi rangadók jönnek

A 9. fordulóra készülődnek a csapatok Fejér megye első osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit kértük esélylatolgatásra.

Káldor András

Október 8., szombat, 15.00

Sárosd Sport 36 (6.)-Mór (2.)

Dvéri Zsolt, a Sárosd Sport 36 vezetőedzője: - Egy olyan ellenféllel játszunk, amely a bajnokság meghatározó csapata, remélem, hogy jó mérkőzés lesz, és szeretnénk folytatni sikeres hazai szereplésünket, hiszen idén még nem vesztettünk pontot itthon. A Mór ellen csak nagyon fegyelmezett és taktikus játékkal lehetünk eredményesek, nem szabad megijednünk, bátor játékot várok a csapattól. Tisztában vagyunk a móriak erősségével, agresszív, letámadós és szervezett csapat, ez ellen próbálunk majd tenni, bízom abban, hogy sikerrel.

Ercsi Kinizsi (8.)-Polgárdi (4.)

Gróf András, az Ercsi Kinizsi vezetőedzője: - Nem volt egyszerű feldolgozni az Iváncsa elleni vereséget, de azért vagyunk sportemberek, hogy menjünk tovább, és azért szép a labdarúgás, mert hétről hétre lehet javítani. Azt tervezzük, hogy ezen a hétvégén javítunk, a három pontot begyűjtve pedig ismét felzárkózunk az élmezőny mögé. Úgy érzem, hogy szerencsés esetben akár visszakerülhetünk a negyedik helyre ebben a fordulóban, természetesen ehhez győznünk kell. Tulajdonképpen teljes kerettel készülünk a Polgárdi ellen, akik a tavalyi évhez képest igen jó teljesítményt nyújtanak ebben a szezonban.

Október 9., vasárnap, 15.00

Mezőfalva (15.)-Bicske (3.)

Horváth Csaba, a Mezőfalva vezetőedzője: - Megint egy olyan csapattal találkozunk, amely a bajnokságra tör, nehéz helyzetben vagyunk, de úgy érzem, hogy előbb-utóbb el fogjuk kezdeni a pontgyűjtést. Még nem ez az a mérkőzés, ahol mi lennénk az esélyesek, de mindent megpróbálunk azért, hogy meglepetést okozzunk, és megnehezítsük a Bicske dolgát. Nem valami rózsás a helyzetünk, kevesen vagyunk, akadnak gondjaink, de ezeket nekünk házon belül kell megoldanunk. Fiatal a csapatunk, rutintalanok vagyunk. Nehéz a sorsolásunk, a jövő heti, móri mérkőzés után jön az az öt találkozó, amely eldöntheti az őszi helyezésünket, hiszen akkor játszunk azokkal a csapatokkal, akik a tizedik hely alatt vannak. Ezekkel a csapatokkal szemben lehet reális esélyünk, bár ellenük se lesz könnyű, de megoldjuk!

Sárbogárd SE (7.)-Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (9.)

Gracza Tibor, a Sárbogárd SE vezetőedzője: - Biztos vagyok abban, hogy jó meccs lesz! Szeretnénk tartani az utóbbi fordulók formáját, győzelemre fogunk játszani. Már csak azért is merem ezt mondani, mert jó úton haladunk, kezdünk összeállni, csapatként funkcionálni, és vannak ezzel kapcsolatban abszolút biztató jelek. Egy győzelem nagyot lendítene rajtunk, előrébb léphetnénk a tabellán, persze ezt nyilván az ellenfelünk is tudja, ráadásul ők is stabilizálni akarják a helyüket.

Baracs (10.)-Lajoskomárom (13.)

Gyalus Zoltán, a Baracs vezetőedzője: - Mindenképpen a három pont megszerzése a célunk, de ugyanakkor tudjuk azt is, hogy talán a legnehezebb mérkőzés vár ránk az idei szezonban. Eddig nem volt rajtunk semmilyen teher, tét a mérkőzéseinken, hiszen, ha vesztettünk, se volt vesztenivalónk, most viszont komoly veszítenivalóink lesznek az elkövetkezendő fordulókban. Ugyanazt a fegyelmezett játékot, csapatmunkát akarjuk nyújtani a jövőben is, mint eddig. Hosszú távú célunk lehet ugyan a középmezőnyhöz való csatlakozás, ám egyelőre maradunk a Földön, és mindig csak egy mérkőzésnyit nézünk előre, és a fő célunk az, hogy semmiképpen se kerülhessünk olyan helyzetbe, hogy a kiesés szele megérintsen bennünket. Nem akarunk másban gondolkodni, amennyiben majd az eredmények úgy
jönnek, akkor úgyis feljebb kerülünk.

Pátka (16.)-Velence (12.)

Takács Viktor, a Pátka vezetőedzője: - Kicsit úgy érzem, mintha egy hullámvasúton ülnénk. Az elmúlt másfél évünkben volt összesen két vereségünk, most pedig az első nyolc fordulóban hatnál járunk El kell kezdenünk pontokat gyűjteni, méghozzá rögtön most, hazai pályán! A múlt héten Lajoskomáromban is benne lehetett volna a győzelem, de végül is igazságos döntetlen született. Ebben a bajnokságban nincsen rossz csapat, nálunk pénz nélkül hasonlóan nagy dolog lenne bentmaradni ebben az osztályban, mint a tavalyi bajnokságot megnyerni ugyancsak pénz nélkül. Körülbelül azonos lenne a két siker, a tavalyit elértük, az ideiért dolgozunk keményen. Sajnos eddig még nem volt olyan, hogy kompletten fel tudtunk volna állni, mindig vannak hiányzók, még nem volt olyan hétvége, hogy kétszer ugyanabban az összeállításban léptünk volna pályára. Ezúttal is többen fognak hiányozni, abból kell gazdálkodnunk, amink van!

Az Aba-Sárvíz FC labdarúgója, Madácsi Máté a Tordas ellen készülhet a hétvégi fordulóban
Fotó: Kricskovics Antal

Aba-Sárvíz FC (14.)-Tordas (11.)

Bor József Dezső, az Aba-Sárvíz vezetőedzője: - Égetően szükségünk lenne a három pontra, a hazai mérkőzéseket hasonló képességű ellenfelek ellen mindenképpen hoznunk kell! A Velence ellen talán sok játékosunk fejben nem tudott úgy koncentrálni, ahogyan kellett volna, és nem voltunk kellően fegyelmezettek, hiszen benne volt a mérkőzésben a pontszerzés lehetősége. Vannak eltiltottjaink, akik nem szerepelhetnek vasárnap, ettől függetlenül megpróbáljuk ezt a hazai meccset győzelemmel zárni.

Martonvásár (5.)-Iváncsa (1.)

Patkós Csaba, a Martonvásár vezetőedzője: - Az Iváncsa együttese az utóbbi évek meghatározó csapata a megyének, Miskovicz Bálint barátom remek csapatot rakott össze az utóbbi években. Bajnokságra törnek, más kategóriát képviselnek, kiemelkednek minőségben, játékosállományban egyaránt. Ők az esélyesek, de nehezen fogjuk megadni magunkat, abban egészen biztos vagyok. Nem a legerősebb kerettel állunk fel, de ez korántsem azt jelenti, hogy ne tennénk meg mindent a sikerért. Sajnálom, hogy a kiváló formában levő Kanyó Richárd és Bajor Balázs eltiltott, és nem lehet ott, valamint Berczi Dániel még mindig sérüléssel bajlódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!