Sport

2016.10.11. 19:35

Szerdán este a Falcót látják vendégül az Alba Fehérvár kosarasai

Székesfehérvár - A vasárnap déli, zalaegerszegi győzelem után szerdán 18 órakor hazai pályán szerepel az Alba Fehérvár, a Szombathely ellen.

Horog László

Pörgős, dinamikus, fegyelmezett, ugyanakkor érthetően jó hangulatú edzést vezényelt Dzunic Branislav, az Alba mestere kedden este, a szerdai bajnoki időpontjában. A kék-fehérek győzelemmel indították a szezont, Zalában tudtak nyerni az első kanyarban. Kevés látogató távozik majd onnan pontokkal, a tavalyi idény meglepetéscsapata minden rivális orra alá borsot törhet, ahogy tette a múlt idényben.


Bradford Burgess (a labdával) a tavasszal még a szombathelyieket erősítette, ezúttal a Fehérvárt Fotó: zaol.hu / Katona Tibor

Az Alba ellen kezdték a szezont nem csak most, az elmúlt két bajnokság során is, 2014 októberében hazai pályán verték a fehérváriakat, tavaly pedig a koronázó városban. Ezúttal más volt a forgatókönyv, a fehérváriak jó játékkal, 71-65-re nyertek Zalában, a csapat legjobbja az újonc irányító, Taylor volt, aki 16 pontot dobott, Edwards 12, Markovic 11, Burgess 10, Keller Ákos 6, Shepard 5, Lóránt 4, Farr 4, Filipovics 3 pontot tett a közösbe. Az első negyedben nyolc ponttal elléptek a vendégek, előnyüket tovább növelték, a harmadik játékrészben megakadt ugyan a gépezet, a hazaiak fordítottak, de előnyüknek nem örülhettek sokáig. A végjáték ismét a vendégeké volt, akik megérdemelt győzelmet arattak.

- Az egerszegi derbi első félidejében jól védekeztünk és támadtunk. A folytatásban hullámzóvá vált a játékunk, de a fontos szituációkban jó döntéseket hoztunk, ennek köszönhettünk a fontos győzelmet. Szerdán is erre törekszünk - közölte a szakvezető.

Joggal optimisták a házigazdák, lévén a nyáron alaposan megerősítették a gyengének a tavalyi szezonban sem mondható keretüket, amely legutóbb ezüstéremig jutott. A vezetők, a játékosok és a szakmai stáb tagjai nem szeretnének elkiabálni semmit, kerülik a hangzatos kijelentéseket, de lelkük mélyén mindannyian a döntőben gondolkodnak. Sőt, a legfényesebb érmet szeretnék a nyakukban látni a júniusi szezonzáráskor. Persze, a Gáz utcában pontosan tudják, a fináléig vezető út sem egyszerű, sőt, roppant göröngyös, de az első lépést minden esetre megtették vasárnap délben, Zalában.

- Erős csapatunk van, ami optimizmusra ad okot. A tavalyi szezonban két vereséggel kezdtünk, a ZTE KK és a Körmend ellen, ezek a pontok később nagyon hiányoztak. Most jól rajtoltunk. Erős csapatunk van, amely komoly ellenfele lesz mindenkinek a szezonban - közölte Balássi Imre, a klubelnök.

A szombathelyiek ezúttal mutatkoznak be az élvonalban, ugyanis az első játéknapra kiírt, Paks elleni, hazai meccsüket terem hiányában nem tudták lejátszani. Csarnokukban, az Aréna Savariában nagyszabású, tornász
Világkupa-viadalt bonyolítottak. A tavaly szezonban jócskán elmaradtak a várakozástól, a játékosként ikonnak számító Kálmán László a balul sikerült szezon után azonnal felállt a kispadról, helyére a legutóbb a jászberényieket dirigáló Srecko Sekulovic érkezett, aki 2008-ban bajnoki aranyig vezette a Falcót, majd Székesfehérvárra távozott.

A keretet alaposan megerősítették, érkezett két válogatott, Kovács Péter Szolnokról és Tóth Norbert Körmendről. A derbit alighanem a fehérváriak nyári szerzeménye, Bradford Burgess várja a legjobban. Korábban pattogtatott Belgiumban, Olaszországban, a tavalyi szezont Ausztriában, Güssingben kezdte, ám munkáltatójának csődje miatt a tavasszal Szombathelyre igazolt. Egy találkozót vívott a TLI-Alba ellen, márciusban, 73-71-re nyertek a sárga-feketék. A bedobó jól játszott, 13 pontot szerzett. Ezúttal a másik csapatban bizonyíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!