Sport

2016.09.25. 18:10

Zsinórban harmadik hazai meccsét is sikerrel zárta a Fehérvár

Székesfehérvár - A Fehérvár AV19 csapata az EBEL 4. játéknapján rendkívül magabiztos győzelemmel zárta a Dornbirn elleni összecsapást.

Káldor András

A Fehérvár AV19 zsinórban harmadik mérkőzésére készült hazai jégen, és eddig mindkettőt megnyerte, igaz pénteken csak a ráadásban harcolták ki a győzelmet, de sikerült! Felfokozott várakozás előzte meg a dornbirni Bulldogok látogatását, mely egyrészt annak szólt, hogy a Linz sima 5-2-vel engedte útjára pénteken este riválisát, másrészt pedig a Fehérvárnak kifejezetten jó mérlege volt ellenük. Bár jobbára kiélezett mérkőzéseket játszottak, ezek javarészt Volán győzelemmel zárultak. Az 5. percben emberelőnyben volt a Fehérvár, előbb Kóger Dániel, majd David Makowski is bevehette volna Florian Hardy ketrecét. Többet pattogott a korong a Dornbirn harmadában, és a folyamatos nyomás a 8. percben góllá érett. Sofron István Chris Owens kipattanó lövését emelte a kapuba. 1-0. A gól után kimerészkedett, és sokkal többet kezdeményezett Dave Mac Quenn csapata, de ezen próbálkozások dacára Makowski aztán bekk létére zsinórban kétszer is feliratkozhatott volna a góllövők közé. Válaszul, a Bulldogok egyenlítettek, egy kapu előtti kavarodásnál ellopta a pakkot Christopher D Alvise, elfektette Rajna Miklóst, és a keresztvas alá lőtte a korongot.

1-1. Még a harmad befejezése előtt visszavette a vezetést a Fehérvár, Justin Maylan korcsolyázta körbe a kaput, lőtt, Sárpátki Tamás ért bele a kipattanóba, amely Hardy válla fölött utat talált a hálóba. 2-1. Az első szünet után Dustin Sylvester hozta rá a frászt a hazai szimpatizánsokra, éles lökete kis híján Rajna kapujában kötött ki. Ezt követően élénkebb lett a játék, többet veszélyeztetett a Volán, és ennek eredményeként Erdély Csanád a 28. percben egy Hardyról kipattanó korongot juttatott a gólvonal mögé. 3-1. A játékrész hajrájában nem fukarkodtak a játékvezetők a kiállításokkal, fél perc erejéig így kettős hátrányba került a Fehérvár, ám így sem sok hiányzott ahhoz, hogy Vas János betaláljon. Nem kellett erre sokáig várni, mert a 37. percben Adam Courchaine éles szögből leadott lövésébe Sofron gólt érően ért bele.


4-1. Alig kezdődött el a záró húsz perc, amikor jókora bunyónak lehettünk szemtanúi, Antonin Manavian és James Livingstone akaszkodott össze, és püfölte egymást a jégen, a vége pedig az lett, hogy idejekorán mindketten előbb jutottak társaiknál meleg vízhez. A bunyó láthatóan felpaprikázta a Volánt, előbb Sofron és Andrew Sarauer lőhetett volna újabb gólt, majd Vas egyéni akciója jelentett veszélyt.

Kóger Dániel (szemben) nemcsak két gólpasszával tűnt ki, hanem hatékonyan is védekezett   Fotó: Koppán Viktor

A befejezés előtt Makowski azért tett arról, hogy ebben a harmad se maradjunk gól nélkül, a kék vonalról emberes találattal tett pontot a meccs végére. 5-1. A Fehérvár teljesen megérdemelten győzött!

- Tudtuk végig azt a megbeszélt játékot játszani, amely szükséges volt ez ellen a csapat ellen. Mi domináltunk az elejétől fogva, talán néhány percre hagytunk ki, koncentráltak voltunk az egész meccs folyamán. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, az eredmény hűen tükrözi a csapatok közötti különbséget - mondta boldogan a kétgólos Sofron.

 

Fehérvár AV 19-Dornbirner EC 5-1 (2-1, 2-0, 1-0)

Székesfehérvár, 2518 néző

Vezette: Lemelin , Nikolic, Németh M., Soós

Fehérvár: RAJNA - Szirányi B., Manavian - Owens (1), MAKOWSKI 1 (1) - Sagert, Szabó D. - Orbán A. (1),
Reisz; ERDÉLY 1 (1), Maylan (2), SÁRPÁTKI 1 (1) -
Courchaine (1), Sarauer, Bodo - KÓGER D. (2), Vas J., SOFRON I. 2 - B. Orban, Kocsis, Szabó P. K. Vezetőedző: Benoit Laporte

Dornbirn: HARDY- Crawford, Caruso - Schmidt, C. Sylvester - Kondradsheim, Siutz - Haberl, Ban; Grabher-Meier (1), Arniel, D ALVISE 1 - Siddal D., Sarault, Sylvester - Livingston Häusle, Petrik - Achermann, Macierzynsky. Vezetőedző: Dave Mac Queen

Kiállítás: 11, illetve 13 perc + Manavian, Livingstone (végleges fegyelmi)



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!