Sport

2016.09.06. 18:30

A fehérvári olimpikonokat köszöntötték

Székesfehérvár - Cser-Palkovics András polgármester fogadta a riói ötkarikás játékokon résztvevő fehérvári sportolókat, és az őket felkészítő egyesületek képviselőit.

Káldor András

Az úszó Sebestyén Dalma, valamint a két öttusázó, Kovács Sarolta és Demeter Bence nevét, minden túlzás nélkül állíthatjuk, kevés olyan fehérvári van, aki ne ismerné. A XXXI. nyári ötkarikás játékokon részt vett székesfehérvári olimpikonoknak ugyan nem úgy jött ki ezúttal a lépés, ahogy szerették volna, de ettől függetlenül büszkék lehetünk rájuk. - Szeretnénk megköszönni azt, hogy voltak versenyzők, akik képviselték Fehérvárt az olimpián, azt a sok akaratot és lemondást, küzdelmet, könnyebb, illetve nehezebb pillanat átélését, mely nélkül ez nem valósulhatott volna meg. Jó volt, hogy lehetett kinek szurkolni a magyar csapaton belül is az olimpián! - mondta Cser-Palkovics András polgármester, aki Vargha Tamás államtitkárral együtt köszöntötte a triót a városházán. A versenyzők rögtönzött élménybeszámolót tartottak a közel egyórás kötetlen beszélgetés során.

Négy esztendővel ezelőtt, Londonban Kovács Sarolta egyedül képviselte a koronázó várost, ám Rióra ez a szám további két sportolóval gyarapodott. Így Kovács már rutinosnak számított, és ahogy fogalmazott, másként élte meg már a riói napokat, mint négy évvel korábban.

- Számomra egy fokkal jobb volt, jobban éreztem magam, mint Londonban. Tudtam, hogy mire számíthatok, egy kicsit másképp is készültem. Sajnos a verseny nem úgy sikerült, a lovaglás eldöntött mindent. Most előre nézek, egy nagy pihenő vár rám november elejéig, aztán elkezdem a felkészülést, már Tokióra! - tudtuk meg a Volán Fehérvár világbajnok öttusázójától. Sebestyén Dalma olyan műhelytitkokat is megosztott, amelyekről itthon kevés információnk volt.- Az uszodához húsz perc alatt oda lehetett érni, a körülmények azonban nem voltak ideálisak, a szobáink olyanok voltak, mintha öt perccel az érkezésünk előtt készültek volna el Vegyes érzésekkel értem haza, jobb eredményt vártam magamtól, jobb lett volna a középdöntőbe kerülni. Amúgy varázslatos volt maga az olimpia, az álmom vált azzal valóra, hogy ott lehettem. Remélem azt, hogy Tokióban már rutinosabban állhatok a rajtkőre, ezért minél több nemzetközi versenyen szeretnék részt venni - hangsúlyozta az úszónő.

Demeter Bence ugyan még kicsit csalódott, de már előre tekint. - Próbálok úgy visszagondolni a világversenyre, hogy a pozitívumokra fókuszálok, de néha elgondolkozom, hogy mi lett volna a vívópáston, vagy éppen a lovas pályán. Az itt tapasztaltakat a későbbiekben szeretném hasznosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!