Sport

2016.09.03. 17:49

Négy ponttal nyert az Alba - Zártkapus meccsen győztek a fehérvári kosarasok

Somogyország fővárosában vívta harmadik edzőmeccsét Dzunic Branislav együttese, az Alba Fehérvár első edzőmeccsén, hazai pályán 78-73-ra kikapott a szlovák ezüstérmes Komárnótól, majd szintén otthon, 108-47-re verte a második ligás Veszprémet.

Horog László

Szombaton délután, Kaposváron vizitált a kék-fehér együttes és izgalmas találkozón, nagy csatában győzött 83-79-re. Az első negyedben egyik fél sem tudott ellépni, hol a látogatók vezettek, hol a házigazdák. A második negyed hozta meg az áttörést, a fehérváriak hirtelen elhúztak tíz ponttal, 27-37 állt az eredményjelzőn.

Ám amilyen gyorsan szerezték előnyüket, ugyanolyan gyorsan el is adták az albások, a házigazdák 17-0-ás rohanására nem volt válasz, a Kaposvár KK szerzett - számukra - megnyugtató vezetést. Fokozatosan dolgozták le hátrányunkat Markovicék, a végjátékra fordulva előbb egyenlíttek, végül 83-79-es, megérdemelt győzelmet arattak. A meccs ott dőlt el, hogy a záró negyedben a házigazdák 11 pontot szereztek, a koronázó városiak pedig 20-at.

Kaposvár KK-Alba Fehérvár 79-83 (21-20,23-17,24-26,11-20)
Az Alba legjobb dobói: Shepard 18, Markovic 15, Edwards 13, Lóránt 11.

- Bár edzőmeccs volt, természetesen örülök a győzelemnek, kimondottan izgalmas derbin sikerült nyernünk. Hullámzó volt a meccs, hol mi domináltunk, hol a vendéglátók. Győzni mentünk Kaposvárra, fontos, hogy elértük célunkat. Szerdán utazunk Kolozsvárra, nemzetközi tornára, természetesen szeretnénk jól szerepelni - közölte Dzunic Branislav, a fehérváriak vezetőedzője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!