Sport

2016.08.29. 14:50

Látványnak sem utolsó - Huszonkét hőlégballonos égi vándorlását kísérhetjük végig

Székesfehérvár, Gárdony - Huszonkettedik alkalommal rendeznek nemzetközi hőlégballon karnevált a megyénkben. Az idei versenyt most is rengeteg program kíséri.

Sebestyén Lilla

A Velencei-tavi Nemzetközi Flaga Gáz Hőlégballon Karnevál szeptember elsején kezdődik és egészen vasárnapig tart.

A rendezvény részleteiről Wagner Péter és Sági István szervezők, Róth Péter Székesfehérvár alpolgármestere és Blagladi Lajos, a Flaga gáz képviselője beszélt.

Sajtótájékoztatójukon megtudtunk: idén, - a huszonkettedik alkalomhoz igazodva - huszonkét ballont hívtak meg az eseményre, olyan távoli tájakról is, mint Lengyelország, Anglia, vagy a Fülöp-szigetek.

A ballonok természetesen versenyeznek is egymással
Fotó: FMH-archív

A négy napos karnevál - amellett, hogy egy rendkívül látványos megmérettetés - egyben remek program is.

A rendezvény megnyitóján, azaz csütörtökön, este hat órakor a pláza tetején felállítják a Szent Koronát formázó ballont, pénteken két alkalommal is Székesfehérvár felett repülnek majd. Szombaton pedig az Agárdi Parkerdőben láthatunk felszállókat délelőtt és este fél hattól is.

Érdemes lesz kint maradni a helyszínen a két repülés között is, mert a szervező Sky Team Hőlégballon Repülő Egylet többek között színpadi produkciókkal, koncertekkel, helikopteres és ejtőernyős bemutatóval, várja az érdeklődőket.

A gyerekek - szélcsendben - egy kötéllel rögzített ballon segítségével azt is kipróbálhatják, milyen érzés a földtől pár méterre eltávolodni.

Az eredmények kihirdetésére és az utolsó felszállásra vasárnap kerítenek sort a parkerdőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!