Sport

2016.08.07. 20:05

Jó mulatság, férfimunka volt - A második félidőben négy gólt lőtt a Videoton a gyirmótiaknak

Győr-Gyirmót - Az újonc Gyirmót FC ellen első győzelméért hajtott a Videoton FC a labdarúgó OTP Bank Liga NB I 4. fordulójában.

Szupkai Gábor

A Videoton FC az első három fordulóban egyetlen pontot gyűjtött, ennek kétszerese állt a vendéglátók neve mellett a tabellán. Ezt a tarthatatlan helyzetet igyekeztek orvosolni a fehérváriak..

Ennek megfelelően igencsak csipkedte magát a Vidi, már rögtön az első másodpercekben. Feczesin Róbert készítette le a labdát Asmir Suljicnak, aki azonnal kapurabombázott, de Sebők egy látványos vetődéssel szögletre tolta alabdát. Percek alatt Vinicius fejelt fölé, Lazovics lőtt egy szabadrúgást a sorfalba, majd újra a hazai kapusnak kellett hárítania Géresi Krisztián közeli fejesét. Az első negyedóra nyomasztó fehérvári fölényt igen, gólt viszont nem hozott. A túloldalon ellenben a hálóba került a labda, mikor Pátkai Máté könnyelműsködött saját tizenhatosán belül, Nagy Olivér szerelte, a labdára pedig a Viníciust ellökő Simon András csapott le, de Karakó Ferenc szerint szabálytalanul. Az első játékrész második felében már inkább a csontzene, valamint a Videoton drukkereinek szurkolása hallatszott, akik sokkal nagyobb lelkesedést mutattak mint a pályán lévők.

Danko Lazovics (piros-kékben) egy hatalmas góllal tette le a névjegyét a Gyirmót elleni meccsen Fotó: VIDI.HU

A pihenő után villámrajtott vett a fehérvári csapat, rögtön a kezdés után Juhász Roland egy a hazai védők által kifejelt labdát estében lőtt 17 méterről a jobb alsó sarokba. 0-1. Két perc múlva végleg megnyugodhatott volna Henning Berg, de Lazovics az ötösön belülről nem a gyirmóti kapuba, hanem egy védőbe lőtte a labdát. Tempót váltott a hazai csapat, de ennek csupán rengeteg pontatlan passz lett az eredménye, valamint egy újabb Videoton gól. A Nego-Suljic-Lazovics útvonalon utazott a labda, amelynek végállomása Sebők kapujának bal felső sarka lett. 0-2. Urbányi István gyorsan elhasználta harmadik cseréjét is, de nem hozott komoly változást egyik személycsere sem. A fehérvári szurkolók pedig változatlanul, az addig is tapasztalt hangerővel és lendülettel daloltak a vendégszektorban, csak éppen már jóval emelkedettebb hangulatban mint az első félidőben. Erre rátett egy újabb lapáttal Pátkai Máté, aki Géresi alapvonalról visszagurított passzát vágta a jobb felső sarokba. 0-3. És ezzel még nem volt vége, Feczesin növelhette volna az előnyt, de kiszorított helyzetből próbálkozott, így Sebők újabb strigulát húzhatott a védések mezőbe. Persze ami késik, nem múlik, a lefújás előtt előbb Pátkai, majd Lazovics lövését blokkolták a hazaiak, de a labda az üresen álló Feczesin elé pattant, aki közelről az üres kapuba lőtt. 0-4.

Könnyedén szerezte meg hőn áhított első gőzelmét a bajnokságban a Videoton az újonc ellen..

 

Gyirmót FC Győr-Videoton FC 0-4 (0-0)

Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion. Vezette: Karakó

Gyirmót FC: Sebők Zs. - Nagy S. (Madarász, 56.), Balogh B., Présinger, Völgyi - Filkor, Nagy O., Csiki (Gyurján, 64.), Kiss M., Paku (Tóth N., 56.) - Simon András. Vezetőedző: Urbányi István

Videoton FC: Kovácsik - Lang, Juhász, Vinícius - Nego, Suljic (Sejben, 83.), Lazovics, Pátkai, Szolnoki - Géresi, Feczesin. Vezetőedző: Henning Berg.

Gól: Juhász (46.), Lazovics (59.), Pátkai (75.), Feczesin (89.)

Sárga lap: Völgyi (62.) illetve Suljic (32.),

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!