Sport

2016.06.03. 14:39

Egyenlíteni a párharcban - A TLI-Alba Fehérvár szombaton délután fogadja a szolnokiakat

Székesfehérvár - Szerdán este a finálé első meccsét hat ponttal elbukta az Alba Fehérvár együttese, amely szombaton 15.15-kor szeretne javítani.

Horog László

Az elsőn nem sikerült felülkerekedni. Bár a bajnokság első két etapjában, az alapszakaszban és a középszakaszában háromszor az Olaj nyert és csak egyszer - az utolsó derbin, Fehérváron - az Alba, a fehérváriak mégis győzelmi reményekkel keltek útra. Joggal tették, hisz elsőként kerültek a fináléba. A Paksot különösebb gond nélkül intézték el 3-1-re, ellenben a Szolnok csak ötmeccses szériát követően, komoly harcban múlta felül a Körmendet. Eggyel több meccs volt tehát a lábakban, azonban ez nem látszott az aranycsata első felvonásán, a Szolnok szinte végig vezetett. Az albások Simon távoli kosaraival ugyan kétszer is átvették a vezetést, ám szelíd előnyüket nem tudták megtartani, az alföldiek azonnal válaszoltak, majd el is léptek, igaz, nem nagy különbséggel. A meccs az utolsó két percben dőlt el, az Olaj KK ezzel 1-0-ra vezet a párharcban.

A felek szombaton délután küzdenek másodszor, a hazaiak más eredményt elképzelni sem tudnak, mint győzelmet. A korai, kezdési időpont oka a televíziós közvetítés. A mérkőzést megelőzően, valamint a szünetben is több, jelentős betétprogramra kerül sor, az újdonsült világbajnok öttusázó, Kovács Sarolta, valamint a szintén riói, ötkarikás induló, volános klubtársa, egyben párja, Demeter Bence dobja fel a labdát a kezdés előtt. A legjobb megyei sportolónak járó Aranyalma-díjat ezúttal adják át Sebestyén Dalma úszónak, továbbá köszöntik a DKKA U14-es, fiú bajnokcsapatát.

Simon Balázs (b), az Alba Fehérvár játékosa és Dino Gregory (j) harcol a szolnoki fináléban. Simon jól szerepelt a szerdai meccsen. Fotó: MTI/Bugány János

Persze, a drukkereket érthetően a kosaras finálé érdekli leginkább, a Fehérvár utoljára három éve nyert bajnokságot, az utóbbi két évben a Szolnok magabiztosan diadalmaskodott.

- A hétközi találkozón nem volt nagy különbség. Az volt a gond, hogy szinte végig futnunk kellett az eredmény után. Jókor vettük a vezetést, de a következő védekezést már elrontottuk, ezen a szinten pedig ez nem fér bele, az Olaj ezeket a hibákat megbüntette. Amúgy nagyon jó meccset játszottunk, a meccs után gratuláltak a Szolnoknak és a saját csapatomnak is, mert úgy érzem, maximumot nyújtottunk a szerdai találkozón. Szombaton természetesen nyerni akarunk hazai környezetben - közölte Dzunic Branislav, a TLI-Alba Fehérvár vezetőedzője.

A hazai csapatkapitány, Simon Balázs szintén optimista.

- Sajnos nem sikerült megragadnunk az első alkalmat, hogy nyerjünk idegenben. Főleg a negyedik negyedben volt lehetőségünk a sikerre, kétszer átvettük a vezetést, de a folytatásban nem védekeztünk elég jól, azonnal kosarat kaptunk, mi viszont a következő akciót nem fejeztük be sikerrel. Ha a hétközi hibákat kijavítjuk - amiben nagyon bízom - akkor meggyőződésem, sikerül kiegyenlítenünk a párharcot. Reményeim szerint kedden, Szolnokon is mi leszünk majd a jobbak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!