Sport

2016.04.19. 18:02

Csoportterápián a Puskás AFC - Szíjjártó Istvánnak kevesebb mint két hete maradt a nagy feladatra

Felcsút – Három fordulóval a labdarúgó OTP Bank Liga NB I-es bajnokság vége előtt, az utolsó helyre csúszott vissza a Puskás Akadémia FC, Robert Jarni vezetőedző helyére pedig Szíjjártó István került.

Szupkai Gábor

Nem könnyű  jelzőt találni erre a feladatra, ami a felcsútiak új vezetőedzőjére vár. Nehéz, esélytelen, embertpróbáló, igazi kihívás? Egyik sem fedi hűen a jelenlegi helyzetet.

– Szombat óta alig 3-4 órákat alszom, dolgozom éjjel-nappal, azon töröm a fejem, mit is kellene csinálni. Egyrészt azt plántálni a játékosokba, hogy győznünk kell, de egyúttal arra is figyelve, hogy ne rakjunk túl nagy terhet a vállukra. A legfontosabb viszont az, hogy ki kell rángatni őket az apátiából. Muszáj lesz, ezért is próbálunk most a munka mellett vidám edzéseket tartani, amik jó hangulatban telnek, kicsit oldani a görcsösséget és a bénultságot. Tartottunk a játékosoknak egy csoportterápiás foglalkozást, annak most kapom majd meg az eredményét, ez nekem is segíteni fog, hogy mik legyenek a következő lépéseim – mondta Szíjjártó István.

Fotó: puskasakademia.hu

A Békéscsaba elleni legutóbbi vereséget követően a legrosszabb pozícióból várja a PAFC a bajnokság véghajráját.

– Nekünk van a legkevesebb nyertes mérkőzésünk, így hiába a pontegyenlőség és a jobb gólarány. Nagyon meg kellett volna nyerni a Békéscsaba elleni mérkőzést, mert akármilyen esélylatolgatást vagy matematikát nézünk, most mi kerültünk a lehető legrosszabb helyzetbe. De mivel ebben a hónapban véget is ér a bajnokság, így teljességgel felesleges ezen sopánkodni. Az a legkézenfekvőbb megoldás, hogy a játékosokban tudatosítani kell, a fű mindenhol fű, a pálya is közel egyforma méretű, csak játszani kell. És merniük kell  játszani, persze nem öncélúan hanem csapatként. Kockáztassanak, mert nekünk már azt kell ha nyerni akarunk. Persze nehéz mindezt úgy, hogy a védekezés biztonsága megmaradjon. A hátralévő mérkőzésen egyértelműen a hatékonyság a kulcsszó! Krimibe illő izgalmas három forduló vár ránk.  Az MTK szeretné megtartani a második helyét, a Vasas közvetlen vetélytársunk, a Kispest pedig ki tudja milyen napot fog ki ellenünk – folytatta az újonnan kinevezett vezetőedző.

Aki Robert Jarni előtt dolgozott már külföldi edzővel, például a Honvédnál Marco Rossival.

– Minden szakember hoz valami újat, de nem kifejezetten tanulni kell tőlük, szakmailag a magyar edzők  sem felkészületlenek. Tőle az olasz mentalitást, gondolkodást, taktikát lehetett elsajátítani. De ettől nekem még Illovszky Rudolf a példaképem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!